Национална агенция за приходите пуска две нови електронни услуги, достъпни

...
Национална агенция за приходите пуска две нови електронни услуги, достъпни
Коментари Харесай

НАП с две нови е-услуги за работодателите

Национална организация за приходите пуска две нови електронни услуги, налични с Персонален идентификационен код /ПИК/ и Квалифициран електронен автограф /КЕП/. Те са предопределени за лицата, които подават информации за изплатени през годината приходи /чл. 73, алинея 1 и алинея 6 от ЗДДФЛ/ - самоосигуряващи се лица и предприятия, които са изплатили през 2019 година приходи от трудови и/или отвън трудови правни отношения.

Чрез новите услуги, работодателите ще виждат на екран справките с подадените данни и ще имат опция да ги изтеглят под формата на таблица. На екраните пред тях ще се пресъздават два типа данни. На екрана ще се демонстрират настоящото положение на данните, декларирани със справката за изплатени през годината приходи по чл.73, ал.1 от ЗДДФЛ и за удържаните налог и наложителни осигурителни вноски. Втората информация ще демонстрира настоящото положение на данните, декларирани със справката по чл.73, ал.6 от ЗДДФЛ за изплатените през годината приходи по трудови правни отношения.

От Национална агенция за приходите припомнят, че работодателите, които са изплащали приходи по трудови и/или отвън трудови правни отношения през 2019 година, са задължени до 28 февруари 2020 година да подадат по електронен път информация за изплатените приходи на физически лица през 2019 година и за удържаните през годината налог и наложителни осигурителни вноски /чл. 73 алинея 1 от ЗДДФЛ/ и/или информация за изплатените приходи по трудови правни отношения /чл. 73 алинея 6 от ЗДДФЛ/.

Повече информация може да намерите на уеб страницата на приходната администрация www.nap.bg или на телефона на осведомителния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700, съгласно цената на съответния оператор.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР