Национална агенция за приходите (НАП) и работодателските и браншови организации

...
Национална агенция за приходите (НАП) и работодателските и браншови организации
Коментари Харесай

Е-магазините ще преминат към софтуерна фискализация

Национална организация за приходите (НАП) и работодателските и браншови организации ще предложат до края на януари механизъм за софтуерна фискализация в електронната търговия. Работна група, основана от приходната организация, разисква механизъм за различна фискална отчетност за е-магазините, оповестиха от Национална агенция за приходите.

На срещата са били разисквани основни въпроси като това дали Национална агенция за приходите да бъде фискален оператор или да има медиатори в процеса. Изчисляването на разноските и изгодите за бизнеса, както и методът на криптиране и отбрана на данните, подавани към Национална агенция за приходите посредством интернет, са били измежду обсъжданите тематики.

Според Национална агенция за приходите новият модел на отчетност би трябвало да е омекотен, бърз и комфортен метод на отчитане на оборотите. Софтуерната фискализация, с изключение на да е лесна и евтина за прилагане от бизнеса, се чака да понижи фискалните вреди в този бранш.

Пълен запис на съвещанието на работната група може да се види в на Национална агенция за приходите.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи <
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР