Националките по волейбол постигна втора поредна победа в турнира Лигата

...
Националките по волейбол постигна втора поредна победа в турнира Лигата
Коментари Харесай

Волейболистките биха Световните шампионки

Националките по волейбол реализира втора поредна победа в шампионата Лигата на нациите. В среща от 13-ия кръг, играна в китайския град Нинбо, българките надиграха международния първенец Сърбия с 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23).
В първия гейм двата отбора демонстрираха изцяло равносилен волейбол, само че в края му сръбкините бяха по-концентрирани и със серия от 5:1 точки съумяха да го завоюват с 25:21.
Втората част стартира малко по-добре за западните ни съседи, които доникъде на гейма имаха преднина от 2-3 точки. Състезателките на треньора Иван Петков попаднаха в сложна обстановка, изоставайки с 15:19, само че тогава те откриха ритъма в играта си и прекатурнаха хода на срещата. България завоюва 10 от идващите 12 разигравания, с цел да изравни резултата в геймовете.
Това даде съществено самочувствие на българките и след 25:17 в третия гейм те поведоха с 2:1.
Четвъртият гейм стартира фантастично за българския отбор, който поведе с 8:0 точки. Сърбия понижи изоставането си до 9:13, само че с това три следващи точки България се отдръпна на втората техническа пауза с преднина от 7 точки при 16:9. До края на дуела българките нямаха компликации да запазят задатъка си, макар финалния взлом на противника, който отрази 4 поредни мачбола. По този метод националките се поздравиха с втория си триумф в шампионата.

За Сърбия загубата е пета поредна. В класирането сръбкините заемат 10-о място с 15 точки. България е на предпоследното 15-о място със 7 точки, само че два кръга преди края е без шансове да се избави от изпадане.

Нася Димитрова и Мирослава Паскова приключиха с по 15 точки за България в мача, а Гергана Димитрова прибави 14. За Сърбия Катарина Лазович и Милица Кубура бяха най-хубави с по 16 точки, до момента в който Мая Савич и Сара Лозо прибавиха по 11.

В сряда следва предпоследната среща за България в шампионата, в която девойките на Иван Петков срещат домакина Китай. Сърбия пък ще играе с Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР