Националките ни волейбол спечелиха първата от двете контроли срещу тима

...
Националките ни волейбол спечелиха първата от двете контроли срещу тима
Коментари Харесай

Националките победиха Доминиканска република пред вицепрезидент на световния волейбол

Националките ни волейбол завоюваха първата от двете контроли против отбора на Доминиканска република на лагера в Окаяма – 3:1 (25:19, 25:20, 25:23, 22:25). Втората инспекция сред двата отбора е на 26 септември, а на идващия ден двата състава летят за градовете, където ще играят в своите групи на международното състезание в Япония. Нашите са в Сапоро, където са мачовете от група „ В “ против Италия (29 септември), Куба (30 септември), Турция (2 октомври), Китай (3 октомври) и Канада (4 октомври). Състезателките на Доминиканска република ще играят в група „ D “в град Хаматсу с Бразилия, Сърбия, Пуерто Рико, Казахстан и Кения.

На срещата участва вицепрезидентът на Международната федерация по волейбол (ФИВБ) и началник на централата на Доминиканска република - Кристобал Мерте Хофис.

В ролята на арбитър влезе мениджърът на отбора ни Любомир Герасимов, а странични рефери бяха волейболистки на локалния женски отбор „ Seagulls “ – „ Чайките “. Българките завоюваха безапелационно първите три гейма, като в третия поведоха с 24:18 точки, само че след серия от неточности позволиха противника да вземе 5 следващи точки. В последна сметка обаче не се стигна до поврат, а по-късно по сделка сред треньорите се игра още един гейм, в който доминиканките съумяха да стигнат до триумфа.

Най-мното точки за националките осъществя капитанът Христина Русева – 16, Гергана Димитрова реализира 12, с по 9 точки приключиха Силвана Чаушева и Мирослава Паскова, Нася Димитрова е с 8 т, а Мария Каракашева със 7. Точки реализираха още Мира Тодорова (3), Лора Китипова (2), Петя Баракова и Моника Кръстева по 1 т.

Треньорът Иван Петков даде късмет на всички състезателки по време на дуела, след който разяснява: „ Стана прекрасен мач против тим, който е по-различен от първия ни противник на международното състезание - Италия. Но отборът на доминиканките има добър сервис, високи са и добре противодействат на блок. А и ние не играхме по метода, по който би трябвало да играем против тим като този на Доминиканска република като тактичност. Повече ни интересува това, което ни следва на международното. В такива мачове ни би трябвало да реализираме темп в играта, както и трупане на самочувствие. Винаги е хубаво да побеждаваш, само че в контролните мачове не е наложително. По-скоро е значимо да се види по какъв метод играе тимът. А ние играхме с въодушевление, с нужните отговорности и дилемите, които си бяхме сложили, ги изпълнихме. В първия сет направихме малко повече неточности от сервис, само че нещата ни се получиха - на блок до някаква степен, излезе също по този начин добра отбрана, имахме и надзор в офанзивата. Като цяло съм удовлетворен, че няколко дни преди международното тимът натрупа нужната динамичност, която се виждаше в последно време. Все още ни би трябвало малко точност в избрани детайли, само че имаме още една седмица да ги почистим ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР