Националката ни по бокс в кат. до 48 кг Севда

...
Националката ни по бокс в кат. до 48 кг Севда
Коментари Харесай

Националка по бокс е номер 1 за октомври

Националката ни по бокс в кат. до 48 кг Севда Асенова бе определена за състезател №1 на месец октомври в анкетата до спортните редакции на Пресклуб „ България “.

Преди месец тя завоюва златния орден в своята категория и стана притежател на купа „ Балкан “ от едноименния интернационален шампионат, на който София бе хазаин. Европейската шампионка от м.г. и шампионка на Европейски Съюз от 2017-а получи 9 гласа в допитването и заслужи значката „ Златна България “ и ваучер от Пампорово за уикенд за двама.
Асенова изпревари международната шампионка по карате Борислава Ганева (6 гласа), еврошампиона за кадети в таекуондото Даниел Ладжев (4) и международната вицешампионка по карате при девойките до 19 година Ивет Горанова (1 глас).

По време на конференцията Севда описа и за неприятния спомен от началото на своята кариера, когато на шампионат в чужбина е трябвало да се състезава с екип на клубния си тим „ Локомотив “ (Русе). „ Тогава доста ме заболя, като не можех да кажа, че представям България. Личният ми треньор купуваше със свои средства националния екип, с цел да може да играем на европейско. Затова в този момент съм извънредно признателна на Българска федерация по бокс и персонално на президента й Красимир Инински, който освен ни обезпечава екипи и всичко належащо, само че ни гледа като свои деца “, показа Асенова.

Тя разгласи, че за следващата година ще тръгне с „ дребната кошница “ и желае първо на европейското в Полша през май да завоюва квота за международното, а от самия шампионат в Индия през ноември да вземе орден. За идната олимпиада в Токио през 2020 година Севда не желае още да приказва. „ Много е надалеч, ще забележим “, съобщи тя.

Националният треньор на дамите Фикрет Ереджебов, който също участва на награждаването й, показа, че задачата му за следващата година ще е оптимален брой квоти за международното състезание при дамите. Той пожела най-малко един орден на 4-те ни девойки, които стартират след дни присъединяване си на международното състезание в Индия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР