Националката Гергана Димитрова коментира победата на България над Република Корея

...
Националката Гергана Димитрова коментира победата на България над Република Корея
Коментари Харесай

Волейболните националки доволни от историческия успех

Националката Гергана Димитрова разяснява успеха на България над Република Корея с 3:1 гейма в четвъртата седмица от Волейболната лига на нациите. Тя остана удовлетворена от първата победа на националките в конкуренцията, която се явява и историческа.

"Макар и късно, тази победа въпреки всичко е историческа, тъй като ни е първа в шампионата и мисля, че е заслужена. Момичетата играха прелестно. Може би трупането на опит към този момент стартира да дава резултат. Показахме, че знаем какво да вършим и показахме добър волейбол. "

"Що се отнася до настройката, от време на време би трябвало да се форсираш самичък от позиция на страстта и след това самият заряд за мача идва самичък. В този беше по-голям. Да, противникът имаше до момента единствено една победа, само че можеше да направи и две. Но я взехме ние и това е доста радостно ", съобщи Димитрова след триумфа над Република Корея.

Съотборничката ѝ Мирослава Паскова беше измежду другите с огромна заслуга за триумфа и съобщи, че се надява отборът да резервира тази позитивна вълна и за шампионата в Китай, който е от последната седмица във Волейболната лига на нациите.

"Във всеки мач ние тръгваме заредени за победа, само че този път издържахме до края и по тази причина победихме. А не както до момента, след 20-а точка губихме надзор над страстите и ставаха обърквания. А на такова равнище не би трябвало да се позволява, тъй като след това се губят мачове. "

"Преди този обаче още веднъж имахме диалог в тима за проблемите си, от които лека-полека излизаме. Дали беше и шанс, дали и професионализъм - ще си проличи отсега нататък, уповавам се. Да, в случай че бяхме изиграли този мач по-рано, сигурно щеше да бъде друго в шампионата, само че както се споделя в клишето - по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. "

"Надявам се да запазим инерцията и за шампионата в Китай, където макар, че излизаме против доста класни тимове, както към този момент се знае - няма какво да губим. Трябва да играем със сърцата си за наслаждение, за треньора и за всички, които към момента ни поддържат ", разяснява Мирослава Паскова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР