Националката Емилия Димитрова се подготвя да се завърне на терена

...
Националката Емилия Димитрова се подготвя да се завърне на терена
Коментари Харесай

Емилия Димитрова: Готова съм за нови предизвикателства

Националката Емилия Димитрова се приготвя да се завърне на терена след бременността и раждането на първото си дете. Волейболистката, която играе на поста диагонал, тренира интензивно, с цел да влезе още веднъж във форма и да продължи кариерата си.

Димитрова разкрива пред Worldofvolley.com какви са задачите й отсега нататък, какъв е животът без волейбол и по какъв начин се усещат тя и брачният партньор й Денислав като родители на дребната Михаела.

Започна още веднъж да тренираш след дълго неявяване. Как се чувстваш още веднъж на терена?

Да, към този момент започнах да упражнявам в зала и всякога, когато имам занятие по волейбол, се вълнувам! Толкова ми липсваше!
Върху какво се фокусираш, до момента в който се опитваш да влезеш във форма?
Фокусирала съм се върху физическата подготовка, тъй като е доста значима след дълга пауза. Трябва да вляза във форма допустимо най-скоро.
Когато планираш да се върнеш на терена?
Смятах да се върна в редиците на националния тим идващото лято, само че мисля, че ще се случи още по-рано. Обсъждаме го дружно с моя сътрудник Тунч Афшар от време на време. Той ми сподели, че има интерес към мен от разнообразни клубове - ще решим кой е най-хубавият вид и възнамерявам да се върна на терена през втория полусезон.

Къде би желала да играеш?

Имам опит в турската, италианската и японската лига. Желанието ми е още веднъж да играя на високо равнище - няма значение къде. Готова съм за ново предизвикателство.

Прекара страховит сезон 2016/2017. Спечели купата в Япония и взе премията за Най-полезен играч (MVP). Мечтаеш ли още веднъж за подобен сезон?

Разбира се. Мечтая даже за повече сезони като този, изпълнени с твърдоглав труд, положителни резултати, страсти и задоволство!

Трудно ли се живее без волейбол?

Да. Обичам тази игра и имам вяра, че имам още какво да покажа.

Как върви родителството?

Мисля, че се оправяме отлично. Да си родител е едно от най-хубавите неща в живота. Любовта придобива различен смисъл!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР