Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе

...
Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе
Коментари Харесай

„Националната лотария“ предупреди за „необратими последствия за държавата“


Национализирането на частен бизнес е неприемлив казус, който ще докара до необратими последици за страната, законодателната и изпълнителната власт. Това е позицията на „ Националната лотария “, най-големият частен оператор на игри с лотарийни билети в България, който ще е и най-губещ от концепцията на Валери Симеонов този вид хазарт да бъде неразрешен за частни компании и да се реализира единствено от държавния състезателен тотализатор.

Фундаменталното нарушение на открития от Конституцията на Република България правов ред, и грубото тъпчене на европейското законодателство ще аргументи големи финансови и репутационни вреди на България, се споделя в позицията, която е подкрепена още от „ Евробет “ и Българска асоциация за развлекателни и
хазартни игри (БАРХИ).

Отговорността и следствията от тези дейности няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на плана, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци, приключва отвореното писмо.

Припомняме, че през вчерашния ден Симеонов внесе в Народното събрание ремонти в Закона за
хазарта, които плануват лицензите на частните оператори на игри с лотарийни билети да бъдат отнети. Също по този начин да не се позволява продажбата на талони в обекти, които не са лицензирани за тази активност и които са наоколо до учебни заведения.

Тази заран Симеонов разиска концепцията с премиера Бойко Борисов, с финансовия министър Владислав Горанов и със спортния министър Красен Кралев, които са подкрепили концепцията му.

Според Горанов този акт не трябва да се назовава „ национализация “, а „ монополизация “ и даде образец с практиките в Европейския съюз, където съгласно него
лотариите са напълно следени от страните.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР