Национализацията на лотарията с билетчетата няма да има никакъв положителен

...
Национализацията на лотарията с билетчетата няма да има никакъв положителен
Коментари Харесай

Национализацията на лотарията с билетчетата няма да има никакъв положителен ефект за обществото

Национализацията на лотарията с билетчетата няма да има никакъв позитивен резултат за обществото. Нищо потребно няма в това един хазарт от частен да стане държавен.

Затова и няма да се случи. Просто следим класическа сцена на държавен рекет против предприемач, който не регистрира назад толкоз, колкото властта е очаквала да регистрира. Властта е толкоз нелепа на фона на водната рецесия, че всяка нова пикантна тематика е глътка въздух за нея.

Васил Божков сигурно е в слаба позиция и заигравката с митинги на почитатели на „ Левски “ няма да му оказват помощ, защото обществото няма по какъв начин да застане на страната на качулати лумпени, пък даже и от другата страна да е Бойко Борисов. Божков не може и да съди страната за действителни пропуснати изгоди. Всеки съд ще желае да потвърди тези пропуснати изгоди, като покаже докладите си за последните години. Но по какъв начин да покаже действителните си доклади, като от това ще лъсне, че не е платил стотици милиони левове налози... Божков постоянно е уважавал мощните на деня. И в този момент ще отстъпи.
От това обаче обществото отново нищо няма да завоюва, просто тъй като в цялата тази скица нито властта, нито Божков мислят за него. Мислят единствено за пари. И доколкото за това не можем да виним Божков, страната несъмнено
можем.

В
хазарта има два пътя. Или го забраняваш тотално и той минава напълно в черните подземия, или го разрешаваш и непрестанно търсиш метод да балансираш позитивния стопански резултат от него да се разпредели почтено сред хазартния оператор и обществото. У нас сме решили да е разрешен и аз считам, че това е вярно. Всеки има глава на раменете си. Не желая страната да ми не разрешава да си заложа жилището, с цел да купя 200 000 лотарийни билети. Това е мое решение. Не е нейно.

Ако страната обаче НАИСТИНА желае да стори нещо позитивно, то тя може да направи доста, с цел да усъвършенства салдото сред обществото и Божков. Примерно: да ограничи рекламата на хазартните игри, да забрани продажбата на лотарийни билети в комерсиалната мрежа и да я ограничи единствено до профилирани небрандирани обекти на прехрана на самия оператор, да усили налозите, да изобрети смислени политики, които да финансира с тези налози, да влага в стратегии против пристрастяването, да забрани продажбата на билети в жилищни квартали, или към учебни заведения, да забрани влизането на малолетни лица в профилираните пунктове за продажба.... И тъй наречените, и така нататък

Много, доста на брой ефикасни стъпки. Национализацията не е измежду тях.

Източник: Деян Дянков, Фейсбук

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР