Национализацията на активи е оръжие с две остриета, заяви руският

...
Национализацията на активи е оръжие с две остриета, заяви руският
Коментари Харесай

Путин отправи предупреждение към Запада

Национализацията на активи е оръжие с две остриета, съобщи съветският президент Владимир Путин по време на държавно съвещание в отговор на предложенията на някои западни страни да конфискуват собствеността на страната му в чужбина.

" Вече чуваме известия от някои публични лица за допустима национализация на някои от нашите активи. Е, това може да се употребява доста надалеч. Нека никой не не помни, че това е оръжие с две остриета ", предизвести той.

Путин означи, че обстановката в световната енергийна сфера доста се е влошила вследствие на " груби и непазарни ограничения ", въведени от задгранични сътрудници, в това число усилване на натиска върху съветския газов колос Газпром. Путин упрекна европейските страни, че се пробват да " трансферират виновността за личните си неточности в стопанската система и енергетиката върху Русия ".

 

Миналия четвъртък президентът подписа декрет, който задължава страните, които са наложили наказания на Москва, да заплащат за газ в рубли отсега нататък. Кремъл предизвести, че отводът да се приспособява към това ще значи завършек на силата, която, както означи тогава, няма да се раздава " гратис " Москва упорства, че не е имала различен избор, с изключение на да премине към националната си валута, защото доларите и еврото можели да бъдат " отнети ".

По-рано, във вторник, Германия разгласи, че е придобила собствеността върху локалния клон на съветския " Газпром ", като съобщи, че това е " незабавно належащо ", а предходната седмица Bloomberg разкри, че държавното управление на Обединеното кралство възнамерява да национализира локалния клон на компанията за търговия на дребно.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР