Националите трябва да вземат поне две победи, за да прогресират

...
Националите трябва да вземат поне две победи, за да прогресират
Коментари Харесай

Мачовете в Техеран не са без значение

Националите би трябвало да вземат най-малко две победи, с цел да прогресират в международната класация

Българският народен тим по волейбол е на прага на последните си три мача от дебютното издание на Лигата на нациите. Съставът на Пламен Константинов си подсигурява оставане в шампионата и следващата година за сметка на Южна Корея, който изпада, като в това време няма късмет да нападна присъединяване във финалната шестица след две седмици във Франция. На процедура това трансформира идните дуели с Германия, Иран и корейците в Техеран в протоколни и без значение.
 България - Бразилия 3:2 @@@

Реално, обаче, това не е тъкмо по този начин. А повода се крие в идното възобновяване на международната класация на FIVB. В момента " лъвовете " се намират на 14-а позиция, с актив от 68 точки. 30 от тях се дължат на 9-ото място в Световната лига от предходната година. Все още не се знае по какъв начин ще бъдат пресмятани точките от Лигата на нациите, само че с цел да не допусне ново овакантяване на Топ 15, по сходство на това след олимпиадата в Рио през 2016-а, националният ни отбор би трябвало да се стреми най-малко да повтори това класиране.
 България - Канада 3:0 @@@

Преди последната седмица България е на 12-о място, само че с еднакъв актив от победи с Германия (10-а) и Австралия (11-а), както и на един триумф от Канада (8-и) и Япония (9-и). Това значи, че при възможни две победи в Техеран " лъвовете " умерено могат да разчитат на влизане в Топ 10 на крайното нареждане, а оттова и опция не просто да запазят 14-ата си позиция в международната класация, само че даже да се надяват най-малко да изпреварят 13-ия Египет, който има 70 точки, само че не играе в Лигата на нациите тази година.
 България - Франция 0:3 @@@

Всичко това значи, че въпреки и без сериозна част от титулярната седмица, на която разчита Гибона, той ще би трябвало да направи по този начин, че устремът от Варна да бъде непокътнат и в Техеран. В противоположен случай България още веднъж може да напусне Топ 15 на международната класация, директно преди шампионата на планетата, който ще се организира взаимно с Италия.

Владимир ИВАНОВ, в. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР