Националите по волейбол постигнаха впечатляваща победа с 3:1 (-21, 19,

...
Националите по волейбол постигнаха впечатляваща победа с 3:1 (-21, 19,
Коментари Харесай

Националите по волейбол обърнаха САЩ в Лигата на нациите

Националите по волейбол реализираха впечатляваща победа с 3:1 (-21, 19, 23, 23) над Съединени американски щати на старта на шампионата от програмата на Лигата на нациите в Пловдив.
 Цветан Соколов: Очаква ни прелестно волейболно лято
Двубоят в препълнената зала “Колодрума ” стартира зле за нашите, които изпуснаха самодейността в първия гейм, само че по-късно бяха по-концентрирани и се поздравиха с пета победа в шампионата, до момента в който американците запидаха шеста загуба.

В дуела против Съединени американски щати в състава на националния отбор се завърнаха капитанът Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Николай Николов, които бяха получили по-дълга отмора.
Най-резултатен за България в мача бе Цветан Соколов с 20 т. Ники Николов добави 10, а с по 9 се регистрираха Йосифов и Тодор Скримов. Волейболистите ни са 12-и от 16 тима в класирането и с новата победа са извънредно покрай задачата си - опазване на мястото в Лигата на нациите.

В другия мач в Пловдив Иран надделя 3:1 (23, -26, 22, 19) Сърбия и по този начин резервира лидерската си позиция в класирането. С триумфа азиатците си осигуриха и присъединяване във финалите в Чикаго.

Днес, 29 юни, България играе с Иран в Пловдив от 20,40 ч., а в неделя противник на водения от Силвано Пранди състав ще играе със Сърбия.

" Друго е чувството да играем пред родна аудитория. Щастлив съм от обстоятелството, че хората ни поддържаха. Зарадвахме ги с добра игра и хубава победа.

Започнаха да рискуват, когато ние натиснахме на сервис. Няма да разясня кой какъв брой неточности и направил, значимо е кой е спечелил. Важно е да гледаме напред и да вдигнем равнището на играта ни.

Днес също имаше опити. Някои хора се причислиха преди два дни, тъй като направихме единствено няколко тренировки. Това са потвърдени състезатели. Говорим за Тодор Скримов, Теодор Салпаров, Виктор Йосифов и Николай Николов. Те са имена в международния волейбол. Срещу Иран е значимо да се забавляваме ”, разяснява Цветан Соколов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР