Националите по плажен футбол разпростарниха до медиите отворено писмо, след

...
Националите по плажен футбол разпростарниха до медиите отворено писмо, след
Коментари Харесай

Спряха участието на националите по плажен футбол във финалите на Евролигата. Те излязоха с отворено писмо

Националите по плажен футбол разпростарниха до медиите отворено писмо, откакто стана ясно, че няма да вземат участие във финалите на Евролигата.

``
реклама

Ето какво пишат в него:

Отворено писмо от националния тим на България по плажен футбол:

До министъра на спорта господин Красен Кралев
До президента на БФС господин Борислав Михайлов
До спортната общност в България

Националният тим по плажен футбол няма да вземе присъединяване на финалите в ЕВРО лигата, макар, че завоюва това право с игра и резултати!
Липсата на средства е причина за стигане до тази невиждана обстановка - националният тим на страната по плажен футбол да се откаже от присъединяване на финалите в конкуренцията, за които се класира, след изиграването на срещите от първия квалификационен стадий в шампионата. Според информацията, която получихме, сумата за присъединяване на тима на финалите в Португалия е непостижима за БФС.
През пролетта, когато се правеше календарът за 2019 година, от Аматьорската футболна лига ни осведомиха, че ще участваме единствено в Евролигата, защото няма средства за останалите два мощни за годината шампионати - квалификациите за международното състезание и международните плажни игри. От там ни увериха, че в случай че се класираме за финалите на Евролигата, ще участваме в тях.
Надяваме се да се откри решение да защитим извоюваното на терена право да бъдем измежду най-хубавите тимове в Европа! Нещо, което се е случвало на доста малко национални футболни тимове на България в последните години.
Вярваме, че напъните на всички свързани с достигането до заключителната фаза на шампионата, няма да се окажат наразни!
В шампионата вземат участие общо 28 тима от Европа, разпределени в две дивизии съгласно коефициента и класирането от предната година. България е в Дивизия Б, където са общо 16 тима, които след чоп бяха разпределени в 4 групи от по 4 отбора. Регламенът предвиждаше спечелилите във всяка група и трите най-хубави втори тима, плюс последния от Дивизия А да вземат участие на финалния кръг, който ще дефинира тима, който следващата година ще играе в елитната група.
Между 5 и 7 Юли, България изигра своите срещи от предварителна група 1, в които записа две победи над Норвегия с 5:1 и Дания с 4:3 и загуба от Грузия с 3:4. На 16-18 Август се изиграха и останалите три групи, след които бе направено крайното класиране и тимовете на Гърция, Унгария, Чехия, Грузия, Румъния, Казахстан и България завоюваха квоти за финалния шампионат. От конкуренцията отпаднаха тимовете на Естония, Литва, Финландия, Норвегия, Англия, Холандия, Дания, Сърбия и Молдова.
През предходната година България завоюва първа купа в плажния футбол, откакто победи поредно в шампионата тимовете на Андора с 10:1, Чехия с 6:3 и Норвегия с 5:3. На финалния стадий България стигна до третото място в крайното класиране за дивизията и 15-о в общото на всички страни в Европа, откакто загуби от Румъния и победи тимовете на Норвегия и Англия.
Класирането на финали в Дивизия Б е трето подред за България и общо четвърто в едвам шест участия в шампионата.
Надяваме се, че ще се намерят средства да защитим достойнството на родния спорт, да имаме опцията да отидем и се борим за извоюваните във времето позиции и да ни бъде дадена опция да осъществяваме труда, който поставяме от много дълго време в спорта.
Най-голямата загуба за един състезател е да му се отнеме правото, извоювано на спортния терен!

С Уважение,
Национален тим на България по плажен футбол, спечелил правото да играе на финали в ЕВРО лигата 2019 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР