Националите по борба ще имат първа международна проверка за новия

...
Националите по борба ще имат първа международна проверка за новия
Коментари Харесай

Мъжете ще се борят на Тахти къп, а жените - на Иван Яригин

Националите по битка ще имат първа интернационална инспекция за новия сезон в края на седмицата. Отборът в класическия жанр, воден от старши треньора Армен Назарян, отпътува през днешния ден за влиятелния шампионат " Тахти къп " в Махшахр (Иран). В състава е и завърналият се от лекуване на контузия Тарек Абделслам, който през предишния сезон завоюва европейската купа. Той ще започва в категория до 87 кг.

На тепиха ще излезе и Даниел Александров, бронзов медалист от Евро 2017, който ще се бори при 82-килограмовите. Отбор на България за шампионата:

60 кг - Августин Спасов, Семеен кодекс Борба " Васил и Георги Илиеви ", Кюстендил
67 кг - Дейвид Димитров, Семеен кодекс Борба " Слава ", Монтана
72 кг - Стоян Кубатов, Семеен кодекс Борба " НСА-Академик ", София
82 кг - Даниел Александров, Семеен кодекс Борба " Миньор ", Перник
87 кг - Тарек Абделслам, Семеен кодекс Борба " Миньор ", Перник

Съдия на шампионата ще бъде Петър Дойнов. Схватките са през уикенда. Женският отбор отпътува на следващия ден за мощния шампионат " Иван Яригин " в Красноярск (Русия). Надпреварата е от 25 до 28 януари. Старши треньорът Петър Касабов ще разчита на три състезателки - европейската шампионка Биляна Дудова (55 кг), Мими Христова (57) и Тайбе Юсеин (62), двукратна сребърна медалистка от международни шампионати. Съдия на шампионата ще бъде Мирослав Гочев. На шампионата " Иван Яригин " ще има и български представител в конкуренцията по свободна битка при мъжете. Чеченецът Али-Паша Умарпашаев, който предходната година получи българско поданство, ще се бори при 74-килограмовите.

Снимка: bul-wrestling.org
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР