Националите ни по тенис излизат срещу Казахстан (16-17 септември) в

...
Националите ни по тенис излизат срещу Казахстан (16-17 септември) в
Коментари Харесай

Тенисистите излизат срещу Казахстан без Григор Димитров

Националите ни по тенис излизат против Казахстан (16-17 септември) в основен конфликт от Световна група I на шампионата за " Купа Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание за мъже. Както е известно, в нашия състав не е първата ни ракета Григор Димитров, който е отклонил поканата да играе за отбора ни.

Победителят ще взе участие в квалификации за финалите в конкуренцията през февруари следващата година. Загубилият ще мери сили в плейоф за оставане в дивизията против победител от група II. България за първи път в историята се изкачи на най-високото ниво при започване на тази година.  

Срещите на 16 септември (събота) ще стартират в 12:00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11:00 часа. Входът за фенове е свободен до запълване на потенциала на трибуните.

В отбора са включени Димитър Кузманов (номер 191 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№391), Пьотр Нестеров (№733), Александър Донски (№788) и Янаки Милев (№561).

" На лагер сме от понеделник с всички момчета. Те се усещат добре. В тази среща всеки един мач ще бъде извънредно значим. У дома и стените оказват помощ, ще разчитаме на поддръжката на феновете на тениса, сподели капитанът на тима Валентин Димов на конференция. - Познаваме добре отбора на Казахстан. Това е сериозен отбор.

Постигнахме победи в предходните три срещи и това ни носи самочувствие, дава ни убеденост, само че е и по-голяма отговорност. Един от играчите на Казахстан е доста изявен (бел. ред. Александър Бублик). Те са на високо равнище. Някои от нашите момчета са играли против тях. Момчетата са професионалисти и никой не се е задоволил с това, че сме се класирали в горната група, желаеме да надграждаме. "
 Димитър Кузманов. Снимка Българска телеграфна агенция
Димов разяснява отсъствието на Григор Димитров и травмата на Александър Лазаров.

" Провели сме не малко диалози с екипа на Григор Димитров. Той се потвърди във времето като страховит състезател. Но отговорът е, че този шампионат е несъответстващ с неговата стратегия и по тази причина не е в тима. Но въпреки всичко имаме право на смяна два часа преди мача, тъй че нищо не се знае. Следим обстановката с травмата на Лазаров още отпреди 3-4 месеца, когато я получи. В момента е добре и може да се разчита на него за някои мачове ", сподели още треньорът.

След конференцията националите на България раздадоха подписи и се снимаха с деца на кортовете на Българския народен тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. 

Капитанът на Казахстан Юрий Щукин благодари за гостоприемството на София и съобщи, че са проучили чудесно всички български тенисисти.

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик - номер 29 в международната класация. Тимофей Скатов е номер 125, а Михаил Кукушкин е №246. На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов - №46 двойки, и Андрей Голубьов, който е под №66.

" Тук сме цяла седмица и по тази причина благодаря за гостоприемството. Момчетата са добре и с неспокойствие чакат мачовете. Ние познаваме отбора на България чудесно и имаме всевъзможни разновидности за тактичност. Разучили сме ги в елементи. Знаем, че Григор Димитров е класен състезател и несъмнено, за нас е преимущество, че той няма да играе. За триумф ще разчитаме на взаимна помощ и поддръжка, всеки би трябвало да прави, това което може на корта ", съобщи Щукин.

" Играх тук на шампионат за юноши, когато бях на 15 години, тъй че познавам България. Гостоприемството ви е ужасно. Подготвен съм за мачове на сингъл, само че в случай че се наложи да оказа помощ на тима ще играя и на двойки ", сподели втората ракета на Казахстан Тимофей Скатов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР