Националите на България се сринаха с шест места в ранглистата

...
Националите на България се сринаха с шест места в ранглистата
Коментари Харесай

България лети стремглаво надолу в ранглистата на ФИФА

Националите на България се сринаха с шест места в ранглистата на ФИФА. След като преди месец футболистите на Георги Дерменджиев бяха под №60 в света, в този момент те са №66 след загубите от Унгария, Финландия и Уелс.

Българите имат тъкмо толкоз точки, колкото и в предходното издание на подреждането - 1378. Пред нас към този момент са Северна Македония (№65), Черна гора (№64), Хондурас (№63), Словения (№62), Кот Д " Ивоар (№61) и Еквадор (№60). От другата ни страна пък се подреждат Саудитска Арабия (№67), Ел Салвадор (№68), Албания (№69) и Ирак (№70).

Всъщност единствено два тима са създали по-голямо оттегляне от българското такова. Андора губи осем позиции и спада до №145 в света, а северните ни съседи от Румъния са с 10 места обратно и са под №44.

Най-голямо нанагорнище бележат от Малта, които към този момент са №180, откакто педи това бяха №186, както и Алжир, Парагвай, Израел и Унгария, придвижили се с по пет места напред. Унгарците, които ни победиха посред София към този момент са в Топ 50 - №47.

В първите 10 има леко разбъркване, като Испания изпреварва Уругвай за шестото място, а Аржентина - Хърватия, само че за осмата позиция. №1 остава Белгия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР