Националите на България по тенис до 14 г. (юноши) се

...
Националите на България по тенис до 14 г. (юноши) се
Коментари Харесай

БФТенис поздрави юношите до 14 г. за третото място на Европейската отборна купа

Националите на България по тенис до 14 година (юноши) се прибраха в София след страхотния триумф на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания). Българските момчета извоюваха трето място в конкуренцията с осемте най-силни тима в Европа в тази възраст. По този метод България за четвърта поредна година класира тим за финалите на международно състезание, което се случва за първи път в историята. Освен това за осми следващ цикъл класирахме тимове на финалите на европейски шампионати, което също се случва за първи път.

Съставът на България е Адрияно Дженев (ТК " Хасково ", Хасково), Виктор Марков (ТК " Диана ", София) и Илиян Радулов (ТК " Тракия СКЛАТ ", Пловдив) с треньор Алекс Мартински. Момчетата бяха посрещнати на летище София от вицепрезидента на Българската федерация по тенис Рангел Марков.

“От името на Българската федерация по тенис приветствам тима за огромния триумф. Това е доказателство, че инвестицията от страна на федерацията и напъните на децата и треньорите се възнаграждават. Тези деца са артикул на доста сполучливата стратегия на Българската федерация по тенис " 3Т - Тенис, Тийм, Талант ", която прерасна в програмата " Новите първенци ". Този триумф демонстрира реализирани резултати и надграждане, демонстрира устойчивата работа на федерацията и извънредно многото старания и качества - и на децата, и на техните треньори. Неслучайно и Адрияно, и Илиян, и Виктор получиха огромно самопризнание от Международната федерация по тенис и бяха определени да бъдат част от тимовете до 14 година на ITF”, съобщи Рангел Марков.

Националният ни тим до 14 година се наложи над Хърватия с с 2-1 победи и завоюва третото място на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия. На старта на финалите в Испания тимът от новите ни първенци победи и Англия с 2-1. За да се класират на финалите в Мурсия, българчетата детронираха първенците от предходната година – Русия, и разгромиха тима на Австрия.

Световното състезание, за което българските национали си осигуриха присъединяване с триумфите си, ще се организира от 6 до 11 август в Простейов (Чехия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР