Националите на България до 16 години загубиха от Белгия с

...
Националите на България до 16 години загубиха от Белгия с
Коментари Харесай

Загуба от Белгия остави България на шесто място

Националите на България до 16 години изгубиха от Белгия с 57:74 в последната си среща от ЕвроБаскет Дивизия “Б”. Поражението остави “лъвчетата” на шесто място в крайното класиране на шампионата на континента, което се организира в черногорската столица Подгорица.

Иван Борисов приключи като най-резултатен за българите с 15 точки, Любомир Керемедчиев добави 14, до момента в който Константин Костадинов завърши с 13 точки, 8 битки, 8 асистенции, 1 отнета топка и 1 чадър.

Първата четвърт в днешния мач бе на сметката на България и момчетата на Даниел Клечков водеха с 21:16 след 10 минути игра, само че във втората част означиха единствено 9 точки и се озоваха в ролята на изоставащ в средата на дуела - 30:32. Ключова за развиването на срещата се оказа третата четвъртина, в която белгийците вкараха с 12 точки повече от родните гении и усилиха разликата до 46:60, а в заключителния интервал прибавиха още три точки към дистанцията сред двата отбора за финалното 57:74.

Тийс де Ридер със 17 точки и 9 битки бе най-хубав за спечелилите, до момента в който Йопе Менес добави 12 точки и 6 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР