Националистите отново поеха контрола върху каталунското регионална правителство, като новият

...
Националистите отново поеха контрола върху каталунското регионална правителство, като новият
Коментари Харесай

Новото каталунско правителство положи клетва

Националистите още веднъж поеха контрола върху каталунското районна държавно управление, като новият кабинет постави през днешния ден клетва в Барселона и по този начин автоматизирано се приключва 7-месечното директно ръководство на испанското централно държавно управление. Кабинетът, управителен от Ким Тора, непосредствен сподвижник на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, е формиран от 13 членове.

Новият министър председател на Каталуния сподели, откакто държавното управление му встъпи в служба, че ще продължи напъните за самостоятелност на региона. " Това държавно управление е ангажирано да се движи напред към самостоятелна страна под формата на република ", съобщи Тора. Той сподели, че желае да стартира договаряния с новия испански министър-председател Педро Санчес за споразумяване на спора сред Барселона и Мадрид.

" Педро Санчес, дано да беседваме, да поемем опасности, двамата с теб, дано да седнем на маса и да беседваме, държавно управление с държавно управление ", съобщи Тора. Социалистът Санчес, който през днешния ден постави клетва като министър председател на Испания, е за диалози с Каталуния, само че е срещу референдум за самостоятелност. Предшественикът му - консерваторът Мариано Рахой - наложи директното ръководство върху Каталуния в края на октомври, откакто националистите отпред с Пучдемон организираха референдум за самостоятелност, разгласен за противозаконен от испански съдилища.

Според изключителните пълномощия, дадени на испанското централно държавно управление от Сената, забележителна част от самостоятелното ръководство на региона ще ѝ бъде върнато незабавно щом образува държавно управление след нови избори. Сепаратистите завоюваха през декември изборите и избраха за районен водач Ким Тора.
Членовете на предходното каталунско държавно управление ще бъдат съдени по обвинявания, измежду които и за протест. Няколко от тях са в предварителния арест, а други избягаха в чужбина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР