Националистическото формирование Азов (признато за терористична организация и забранено в

...
Националистическото формирование Азов (признато за терористична организация и забранено в
Коментари Харесай

Батальонът Азов се е върнал в зоната на бойните действия

Националистическото формирование " Азов " (признато за терористична организация и неразрешено в Руската федерация) " възобнови осъществяването на задания " в зоната на бойните дейности в Краснолиманското направление.

Това заяви на брифинг изпълняващият длъжността шеф на Департамента за обмисляне на Главното ръководство на Националната армия на Украйна Микола Уршалович, съобщи ТАСС, представена от " Гласове ".

„ Бригадата със особено предопределение „ Азов “ се възвърне и стартира да извършва бойни задания в региона на Серебрянското горско стопанство (Краснолиманско направление – бел. ТАСС) “, сподели Уршалович, представен от медийния център на украинското министерство на защитата в канала му в Telegram. Според него на 15 август " Азов " към този момент е водил бойни дейности.

Според изданието " Страна " обособени бойци от това формирование са били видяни по-рано в зоната на бойните дейности в Артьомовското направление.

На 31 юли командирът на Националната армия на Украйна Александър Пивненко разгласи, че водачите на Азов, които се завърнаха от Турция в Украйна, още веднъж ще вземат участие във военните дейности като част от Националната армия, защото няма възбрана за това. Директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин сподели пред ТАСС, че обстановката с прехвърлянето на командирите на Азов от Турция в Украйна е несъблюдение на отговорностите от страна на Турция, прибавя ТАСС.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР