Националистическата партия ВМРО е агитирала на турски език на предизборна

...
Националистическата партия ВМРО е агитирала на турски език на предизборна
Коментари Харесай

ВМРО агитирала на турски език на предизборна среща

Националистическата партия Вътрешна македонска революционна организация е агитирала на турски език на предизборна среща в Пещера. Човек от екипа на Вътрешна македонска революционна организация е показал на турски език претендента на партията за кмет на града доктор Николай Пенев в ромската махала " Едиверен " на 20 октомври 2019 година Това излиза наяве от видео от срещата, качено във Facebook профила на Seri Bend.

На видеото, което е с дълготрайност повече от час, се вижда и чува по какъв начин, до момента в който ромите танцуват на песни на Орхан Мурад, общопрактикуващият доктор е показан на непознат език. Самият доктор Пенев не приказва на турски език.

Веднага след разпространяването на видеото във " Facebook ", в понеделник общинският началник на ГЕРБ Десислава Костадинова подава тъжба до Общинската изборна комисия в Пещера за нарушаване – потребление на език, друг от българския за пропаганда.

Жалбата ѝ е отхвърлена от Общинската изборна комисия в Пещера във вторник. Причината е, че в жалбата не е посочен нарушителя, който е приказвал на непознат език. Освен това " не е посочено къде в общественото пространство се намира цитираният аудио - образен материал, което следва да потвърди и съответните изказвания ", се споделя решението на ОИК-Пещера. Затова комисията счита, че няма нарушавания на изборните правила.

Междувременно, партия " Воля " на Веселин Марешки заяви, че е сезирала ЦИК за медийни изявления, в които е изнесена информация, че Вътрешна македонска революционна организация пропагандира на турски език в Пещера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР