Националисти и нацисти злоупотребявали със зачеркнатия куплет Германия над всичко“Дискусия

...
Националисти и нацисти злоупотребявали със зачеркнатия куплет Германия над всичко“Дискусия
Коментари Харесай

Премиер иска Германия да смени химна си

Националисти и нацисти злоупотребявали със зачеркнатия куплет „ Германия над всичко “
Дискусия за това има ли потребност Германия от нов химн подде министър-председателят на провинция Тюрингия Бодо Рамело. Той разгласи настоящия химн за прекомерно непосредствен до нацисткия режим, с който е мъчно да се разпознават немските гарждани.
Въпреки че през днешния ден се пее единствено третият куплет от „ Песента на германците “, в който се приказва за единение, право и независимост, аз не мога да се направя, че първият куплет не съществува, декларира Рамело в изявление за вестник „ Райнише пост “. Той предизвести и че прекалено много националисти и популисти злоупотребяват с първия куплет на песента, който е зачеркнат от химна след края на Втората международна война. Именно в него се пее известната фраза „ Германия над всичко “, която Хитлер трансформира в девиз на унищожителния си режим и с който възпява и оправдава нападението на нацистка Германия над останалите страни в Европа.
„ Имаме ли потребност от нов химн, с който да се разпознават всички? Аз давам отговор на този въпрос с ясно „ да “, декларира министър председателят, който е от Левицата. Според Рамело болшинството източногерманци по този начин и не приели този химн за собствен и се тормозили да го пеят поради историята му.

Предложението му провокира гореща полемика в Германия. Това не е първият опит химнът да бъде изменен или заменен. Миналата година имаше оферти думата родно място в него да се размени с татковина в името на равноправието сред мъже и дами, само че то бе отхвърлено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР