Национален протест на пътностроителни фирми.Бяха блокирани пътни участъци в над

...
Национален протест на пътностроителни фирми.Бяха блокирани пътни участъци в над
Коментари Харесай

Пътни строители блокираха пътя край Иваново

Национален митинг на пътностроителни компании.

Бяха блокирани пътни сектори в над 20 обитаеми места. Недоволството е поради неизплатени от страната близо 1 милиарда лв. за свършена съгласно тях работа. Знаете - забавеното заплащане стана причина за напрежение в обединението и решение въпросът да бъде отвеян към Народното събрание.

Пътни строителипротестираха пред Парламента с лозунги "Няма страна без пътища ", "Всеки труд би трябвало да се заплаща ".

"Очакваме да бъде взето най-сетне решение за разплащане на действия, осъществени преди една година, които се протакат с всякакви процедурни хватки. Само че ние желаеме да работим ", съобщи Георги Златев от ББК "Пътища ", предава

Протестното шествие стигна до Министерство на финансите и Министерския съвет. По обяд на митинга пристигнаха и камиони и пътностроителна техника. Движението по бул. "Цар Освободител " беше блокирано с часове. Пътните строители упорстват да получат 100% от дължимите им от страната средства и до момента в който това не стане, обявиха, че митингите им ще продължат.

Протести и блокади имаше на доста места в страната. Пътни строители блокираха пътя Русе-Бяла в региона на село Иваново.

„ Трябва да стартираме пролетните поправки по пътищата. Вместо да работим сега, ние стоим тук и протестираме ", съобщи Петко Николов, изпълнителен шеф на "Път инженеринг ".

Строителни компании блокираха правата от Пазарджик към Автомагистрала "Тракия ".

"Реално видяно, от април месец предходната година всеки един обект, който е приключен, не е изплатен ", съобщи Ели Николова.

В Благоевградско излязоха на митинг с желанието да блокират кръстовището, което свързва автомагистрала Струма и път Е-79, само че до обсада не се стигна.

Строители от шуменската компания „ Автомагистрали Черно море " блокираха два от старопланинските проходи Ришки и Айтоски. Блокада имаше и в региона на граничния пункт Дунав в мост в Русе. Поредният митинг е против отхвърли на страната да заплати за приключен още предходната година ремонт на правата сред Чирпан и Стара Загора.

Пътят е признат от комисия и пуснат в употреба, само че парите за него още не са получени. В края на октомври предходната година след диалози със служебния районен министър те получиха единствено 9 млн. от дължимите 37. Оттогава не престават митингите им с искане за останалите 28 млн. лева

Строителите са безапелационни, че ще стачкуват до цялостното издължаване на страната към тях за свършената в период работа.

В общонационалния митинг се включиха над 86 пътностроителни компании.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР