Национален протест на медицинските сестри. За втори път този месец

...
Национален протест на медицинските сестри. За втори път този месец
Коментари Харесай

Медицински работници и таксиметрови шофьори излизат на протест

Национален митинг на медицинските сестри. За повторно този месец те ще изискат нарастване на главната заплата до размера на две минимални за страната и идентични хонорари за всички, без значение от типа на лечебното заведение, в което работят.
Вчера здравният министър Кирил Ананиев се срещна с техни представители и сподели настоящи данни за размера на заплатите им в държавните и общински лечебни заведения. Числата демонстрират, че у нас липсват единни правила за образуване на възнагражденията на медицинските експерти.

Затова от отрасловото ведомство оферират да разработят нова методика до месец. Сестрите не останаха удовлетворени. И се заканиха да стачкуват всекидневно.

Масов митинг на таксита ще блокира центъра на столицата през днешния ден. Причината - недоволството на сектора от компании за споделено пътешестване, извършващи нерегламентиран транспорт на пасажери.
Според Националния таксиметров профсъюз, пазарният дял на фирмите в сивия бранш е към 25%, а броят на колите им доближава 1500.

Голяма част от тях даже не са обозначени като таксита. Легалните компании упорстват страната да забрани тяхното действие. Протестното шествие на такситата стартира в 14 ч. на " Цариградско шосе " и ще завърши в 16 ч. пред храм-паметника " Св. Александър Невски ".

Очакванията на уредниците са в него да се включат към 5 000 таксиметрови коли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР