Национален парк Jigokudani Yaen-Koen се намира в долината на река

...
Национален парк Jigokudani Yaen-Koen се намира в долината на река
Коментари Харесай

Снежните диви макаци от Jigokudani Wild Monkey Park, Япония

Национален парк Jigokudani Yaen-Koen се намира в долината на река Yokoyu, в северната част на префектура Nagano, Япония. Името Jigokudani, което значи " котловина на пъкъла ", се дължи на големите облаци пара, бълвани към върховете и врящата вода от минералните извори, идващи от дребни пукнатини в замръзналата земя. Мистичният пейзаж на долината е подправен от стръмни скали, студени и враждебни гори, а изискванията на живот са смрязаващи, изключително през зимата, когато всичко в близост е покрито с пълен сняг. 

Дивият макак населява на всички места в Япония, и даже и да ги срещнете някъде те няма да ви разрешат да се приближите изключително покрай тях. Националният парк е прочут със своята огромна популация от диви японски макаци (Macaca fuscata), само че тук те са налични и по-често наричани " снежните маймуни ". The Jigokudani Yaen-Koen е специфична част от тяхната територия, където те знаят, че могат да получат храна когато и да е. Маймуните се спускат от стръмните скали и гори на Японските Алпи и с цел да се настанят в топлите термални води на Onsen (Hotsprings) и да подсигурят сигурността си в най-студените месеци през годината. 

Повечето хора, които посещават това удивително място са откриватели и любознателни фенове на животните, които пъплят по особено основани пътеки и мостчета, с цел да видят от близко снежните маймуни. Според учените, които прекарват по цяла зима, наблюдавайки живота им, изумително симпатичните и гостоприемни макаци в долината имат фамилна и обществена организация, на която хората биха могли завидят. 

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  12  13  14  15  16     17

 18     19

 20  21

От основаването на Jigokudani Yaen-Koen през 1964 година, това известно място се трансформира и в идеална изследователска среда за естествено и екологично наблюдаване на този тип маймуни. Някои от учените и фотографите, посетили това извънредно място са постигнали избрани резултати в своята област.

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР