Условията са твърде опасни, за да бъдат извадени телата на двама мъже, загинали при самолетна катастрофа в Аляска, казват служители

...
НАЦИОНАЛЕН ПАРК И РЕЗЕРВАТ ДЕНАЛИ, Аляска (AP) — Извличане на
Коментари Харесай

НАЦИОНАЛЕН ПАРК И РЕЗЕРВАТ ДЕНАЛИ, Аляска (AP) — Извличане на телата на двама мъже, загинали по-рано този месец при самолетна катастрофа в клисура не може да бъде извършена безопасно, казаха служители от Националния парк и резерват Денали в Аляска.

„Ако и когато условията на околната среда се променят, като например по-нисък воден обем или замръзнала река позволява достъп пеша, ние ще обмислим възстановяване по това време“, каза главният рейнджър на Denali Джордан Нойман в изявление в понеделник.

Пилотът Джейсън Тъкър, 45, от Wasilla и пътникът Nicolas Blace, 44, от Chugiak, се предполага, че са починали, когато техният PA -18 самолета се разбиха в приток на западния разклон на река Йента, разположен в югозападния резерват на националния парк.

Координационният спасителен център на Националната въздушна гвардия на Аляска беше информиран за закъснял самолет на 9 август , но лошото време принуди първоначалния издирващ полет да се обърне тази вечер.

На следващата сутрин охраняващ самолет откри останките от самолета, който спря на дъното на тясна, стръмна клисура.

През последната седмица рейнджъри посетиха мястото пет пъти, спускайки въже по множество дерета. Всеки от тях обаче е представлявал значителна опасност от падане на скали над главата, казаха официални лица.

Рейнджърите също проучиха дали могат да вземат останките от самолета с механичен грайфер, прикрепен към края на дълга 450 фута (137 метра) линия , спуснат от хеликоптер. След тестването му беше установено, че би представлявало прекомерен риск за пилота на хеликоптера и наблюдателя поради неизвестното тегло на останките, дали могат да бъдат транспортирани и ограниченото разстояние на ротора с терена.

„С голямо съчувствие към семействата на починалия пилот и ловец, взехме трудната решимост да не се опитваме да предприемем усилия за възстановяване в момента“, каза в изявлението Брук Мерел, суперинтендант на Denali Park. „Стръмният терен на мястото на произшествието би направил операцията по възстановяване твърде опасна, за да рискува допълнително живота на рейнджърите.“

Ден след като самолетът се разби, щатските служители на Аляска бяха предупредени за блокиран ловец на отдалечен писта близо до югозападната граница на парка. Полицаите вдигнаха ловеца и разбраха, че той ловува с Блейс.

Ловецът, който не беше назован, каза на полицаите, че Тъкър е трябвало да откара Блейс до писта на река Дилинджър близо до западната граница на парка и след това се върнете, за да транспортирате другия ловец. Полицаите казаха, че няма индикации, че самолетът е стигнал до пистата, за да остави Blace.

Националният парк се намира на около 240 мили (386 километра) северно от Анкъридж.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР