“Национален пандемичен комитет ще се казва новото “НОЩ. Ще се

...
“Национален пандемичен комитет ще се казва новото “НОЩ. Ще се
Коментари Харесай

Новият НОЩ ще се казва Национален пандемичен комитет

“Национален пандемичен комитет ” ще се споделя новото “НОЩ ”. Ще се състои от 23 члена като ще има представител от всяко едно министрество. Председател ще е здравният министър проф. Асена Сербезова. Доц. Георги Йорданов ще е заместник-председател на Наказателно-процесуален кодекс.

В състава му влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ.
Ето кой е заместник-здравният министър, който ще дава отговор за заболявания като КОВИД
Ясни са ресорите на заместниците на проф. Асена Сербезова в Министерството на здравеопазването. Заместник-министър доцент доктор...
Прочети повече
Припомняме, че Георги Йорданов е доцент по образна диагностика. Магистър по дентална медицина и здравен мениджмънт. От 1999 година до 2006 година е общински консултант. Бил е шеф на Районния център по опазване на здравето в Пловдив. В интервала 2011 година – 2014 година е бил шеф на МБАЛ „ Свети Мина “ – Пловдив. От 2014 година до 2017 година е заемал длъжността изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Пловдив “. Бил е депутат от Българска социалистическа партия в 44-тото Народно заседание и заместник-председател на Комисията по опазване на здравето.

Интересен подробност е, че през септември 2020-та година дъщерята на доцент Йорданов се оказа основен воин в следствие на Нова телевизия. В материала бе показана дипломата за приключено висше обучение степен „ магистър “ на Десислава Йорданова. От документа стана ясно, че през 2010 година съвсем с отличие тя приключила специалността „ Здравен мениджмънт “. През 2009 година пък Йорданова кандидатства в Медицинския университет с молба, в която показва, че с изключение на платена такса ползва и копие на тапия за приключено висше обучение в ПУ „ Паисий Хилендарски “. От Медицинския университет обаче откриват само служебна записка, в която е посочено, че Десислава Йорданова има приключено висше обучение в ПУ „ Паисий Хилендарски “ във Факултет „ Икономика “- компетентност „ Маркетинг и Мениджмънт “. Установява се, че Йорданова няма по какъв начин да е приключила във Факултета по „ Икономика “ в ПУ „ Паисий Хилендарски “, тъй като подобен не съществува. Няма и такава компетентност „ Маркетинг и мениджмънт “, безапелационни са от управлението на университета. В следствието излиза наяве също, че от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ не е издавана „ Служебна записка “ на Десислава Георгиева Йорданова, тъй като образователното заведение няма процедура да издава сходни бележки, а само увещание върху бланка на Университета. В последна сметка дипломата й от Медицинския университет е анулирана с решение на Академичния съвет. По случая имаше и следствие, само че то бе прекъснато поради изтекла 5-годишна отминалост.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР