Национален кръг За Македония иска спешна среща с представители на

...
Национален кръг За Македония иска спешна среща с представители на
Коментари Харесай

Национален кръг За Македония иска спешна среща с всички парламентарните групи

Национален кръг " За Македония " желае незабавна среща с представители на всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание.

Академиците, интелектуалците и обществениците, които се сплотиха за отбрана на националния интерес са обезпокоени от сигналите, които формалната власт в България подава по отношение на бъдещите дейности, които страната ни ще предприеме по отношение на участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз .
 Историци образуват Национален кръг
Историци образуват Национален кръг " За Македония ", с цел да бранят историята и националната сигурност

Ако създадем неприемлив компромис с РСМ какво ще приказваме на нашите деца?

Тримата представители на Национален кръг " За Македония " проф. Николай Овчаров, проф. Анна Кочева и проф. Пламен Павлов акцентират в писмо до парламентарните групи, че не са срещу съдействието и разговора, само че това не може да става за сметка на Родината ни и на истината. " Трябва ясно да се разбере, че това е борба за България, а не за Северна Македония. Битката е за българската история, просвета и език. Отстояването на актуалната позиция на Р България е въпрос на национална сигурност, акцентират те.

От Национален кръг " За Македония " декларират, че са гражданска платформа без политически окраски или искания и единствената им цел е отбраната на националния интерес.

Към писмото е приложено и послание, изпратено на 1 април 2002 година, с което действително е сложено и началото на самодейността Национален кръг " За Македония ".
 Възраждане заподозря, че Петков договорил участието на РСМ в Европейски Съюз против американски газ
Възраждане заподозря, че Петков договорил участието на РСМ в Европейски Съюз против американски газ

Според Костадинов става въпрос за инструктаж за Македония

Ето и цялостния текст на писмото, изпратено през днешния ден до парламентарните групи:

Уважаеми г-жи и г-да народни представители,

Обръщаме се към Вас с апел да създадем среща с представители на всички парламентарно показани политически партии, с оглед надвисналата действителна заплаха от оттегляне от българската позиция по повод участието на районен съд Македония в Европейски Съюз.

Ние, хората, които със своя престиж застанахме твърдо зад идеята на Национален кръг " За Македония ", изрично настояваме за прецизното придържане на държавното управление и Народното събрание към Рамковата позиция на Р България и декларацията гласувана от 44-тото Народно събрание. За нас смяната в каквато и да е тенденция, без ясни стъпки и гаранции от страна на управляващите в Скопие за осъществяване на българските условия и отбрана правата на македонските българи е национално изменничество.

Представителите на Национален кръг " За Македония " не са срещу съдействието и разговора, само че това не може да става за сметка на Родината ни и на истината. Трябва ясно да се разбере, че това е борба за България, а не за Северна Македония. Битката е за българската история, просвета и език. Отстояването на актуалната позиция на Р България е въпрос на национална сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР