Национален конкурс за православна поезия и проза на тема Рождество

...
Национален конкурс за православна поезия и проза на тема Рождество
Коментари Харесай

Деца пишат разкази и стихове за Рождество

Национален конкурс за православна лирика и прозаичност на тематика „ Рождество на Спасителя ” 2018 г. провеждат Министерството на образованието и науката, Регионално ръководство на образованието в Бургас, Национален замък на децата, община Бургас, Център за поддръжка на личностното развиване - Бургас и Сливенска света митрополия провеждат.

Целта е да се насърчи и утвърди ползата на учениците към литературата и православието, да се подтиква тяхната креативна изява, любовта към изкуството, Бог и православната религия.

Участниците ще бъдат разпределени в 3 възрастови групи: І –ва възрастова група от 1-4 клас, ІІ –ра възрастова група от 5-8 клас и ІІІ-та възрастова група от 9-12 клас. Конкурсът се организира в 2 раздела - лирика и прозаичност, като всеки участник може да показа до 2 творби за двата раздела.

Всяка конкурсна творба би трябвало да съдържа следната информация: 1) Име и фамилия на участника; 2) Клас, учебно заведение, школа (извънучилищно звено); 3) Точен адрес и телефон.

Творбите да са в размер до 2 машинописни страници и да не са взели участие в предходните издания на състезанието и в други литературни състезания.

Конкурсни условия: сходство с тематиката на конкурса; вероучителна точност; съответно жанрово осъществяване на творбата; автентичност, живописност и други, съблюдаване на правописните и пунктуационни правила.

Творбите се изпращат на адрес: Гр. Бургас- 8000, ул. „ Райна Княгиня ”11, Център за поддръжка на личностното развиване, За състезанието ”Рождество на Спасителя ”.

Не би трябвало да се изпращат творби на имейла на ЦПЛР- Бургас, както и ръкописи! Организаторите нямат ангажимент за известяван на наградените. Журито, формирано от преподаватели по Религия православие, БЕЛ и писатели, ще дефинира носителите на премиите във всички възрастови групи.

Срок за изпращане на творбите: 3.12.2018 година Резултатите ще бъдат оповестени на 10.12.2018 година на уеб страницата на ЦПЛР: www.odk-burgas.com. Заявки за присъединяване в церемонията по награждаването се подават в период до 14.12.2018 година по електронната поща на Центъра за поддръжка на личностното развиване – Бургас: [email protected]. Церемонията по награждаването ще се организира на 18.12.2018 година в гр.Бургас. Мястото и часът ще бъдат оповестени на уеб страницата на ЦПЛР-Бургас: www.odk-burgas.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР