Национален фронт за спасение на България остро възразява срещу поредната

...
Национален фронт за спасение на България остро възразява срещу поредната
Коментари Харесай

НФСБ: Да спрем поредната хибридна атака на Москва срещу българската история

Национален фронт за избавление на България остро възразява против следващата хибридна офанзива против България и българската история.

В навечерието на 24 май пред Руския културно-информационен център в София е показана галерия, отдадена на основаването на писмеността, която напълно изопачава историческите обстоятелства с грозната цел да омаловажи приноса на България в основаването на писмеността и държавността - освен на Русия, само че и на редица други славянски страни.

Валери Симеонов разкри чие време идва по-късно на Божков

За следващ път се икономисват българския генезис на първоучителите Кирил и Методий (Зарко и Страхота), основали първата българска писменост и книжовност въз основата на южните български приказва. Изцяло е пренебрегната голямата роля на Първото българско царство и на Климент Охридски (за който историческите източници споделят, че е „ родом от Мизия”), на Наум Преславски, както и на българските царе Борис и Симеон за основаването и налагането на кирилицата, на която през днешния ден пишат над 300 млн. души на планетата.

Нито дума не се загатва за това, че българските учениците на Кирил и Методий донасят в езическа Русия просветата, културата и християнството с българските книги на Преславската и Охридската книжовни школи. И правят този героизъм измежду облечените в кожи северни племена, които са молели на пъновете. Нито дума и за второто възобновление на християнството в Русия, осъществено от българския митрополит Киприян Киевски /известен и като Български, нито дума за приноса му за спасяването на Москва от татарските орди на Тамерлан. Недопустимо е в центъра на София, под надпис „ Изворът на славянската култура”, да се експонира галерия, представяща единствено съветски документи и артефакти, крещящо премълчаваща историческата истина и представляваща нищо друго, с изключение на съветски имперски фолклор.

Българската история към момента носи „ синини от бича” на съветските историци – унизена, смачкана и манипулирана. За страдание, българската историческа просвета продължава линията на насаждания от Сталин, Хрушчов и Брежнев нихилизъм по време на 45-те години руски диктат. И през днешния ден ръководещите в Русия не престават да подменят българската история: - Така да вземем за пример, съветският президент Путин откри, че писмеността е пристигнала от македонската земя - Руският митрополит Ювеналий при честването на 24 май в съветския град Коломна провокира историческа сензация с откритието, че Кирил и Методий са основали съветската писменост.

През 2018 година Патриарх Кирил назидателно учеше българския президент Радев пред кого да се прекланя България за освобождението си от османско робство, зачерквайки приноса на хилядите румънски, финландски, украински и други бойци. НФСБ упорства българското Външно министерство да излезе с реакция във връзка проведената в Руския културно-информационен център в София скандална и провокативна галерия. А Прокуратурата и ДАНС най-накрая да влязат в ролята си и защитят българската държавност от основаването и финансирането на отявлено проруски и антибългарски политически партии, медии и паравоенни организации, ориентирани към разгромяването на българската държавност и отклоняването на страната ни от европейския път на развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР