Национален фонд „Култура обяви конкурс по програма „Творчески инициативи. Целта

...
Национален фонд „Култура обяви конкурс по програма „Творчески инициативи. Целта
Коментари Харесай

Министерството на културата с нова антикризисна мярка

Национален фонд „ Култура " разгласи конкурс по стратегия „ Творчески начинания ". Целта е да се подкрепят 3000 плана на актьори на свободна процедура. Може да се кандидатства до 4 септември.

От 15 милиона лв., които държавното управление отпусна като част от антикризисната политика, 12 милиона са разпределени за подкрепяне на физически лица, извършващи активност в областта на културата, разясни пред „ Хоризонт " Елиянка Михайлова, шеф на „ Сценични изкуства " в Министерството на културата.

Изисква се претендентът да не е на трудов контракт към датата на подаване на документи. Дава се опция да се направи креативен план, който може да бъде развъртян по-нататък във времето, добави Михайлова.

Допускат се и групови планове с присъединяване до 8 души, всеки от които кандидатства независимо. Това би помогнало за основаването на по-качествен артикул, считат от Министерството на културата.

Октомври е деклариран индикативно за подписване на договорите, а следващата година през април ще е отчитането.

По-рано през годината министерството задейства и целева стратегия за креативен стипендии, която предвиждаше подкрепяне в размер на три работни заплати и осигуровките към тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР