Национален фестивал „Наука на сцената-7“ – 2018 организират Община Севлиево,

...
Национален фестивал „Наука на сцената-7“ – 2018 организират Община Севлиево,
Коментари Харесай

Севлиево домакинства национален фестивал „Наука на сцената-7“

Национален фестивал „Наука на сцената-7“ – 2018 провеждат Община Севлиево, Националният учредителен комитет с присъединяване на представители на Съюзите на физиците, химиците, биолозите и математиците в България, Министерство на образованието и науката и СУ „ Васил Левски “ в Севлиево, което ще бъде и хазаин на изявите на участниците тази година.

Фестивалът се поддържа от фондация „Еврика“, Национален училищен екопарламент, Център за креативно образование – София и Училищно настоятелство при СУ „Васил Левски“ – Севлиево.

Националният фестивал „Наука на сцената-7“ е подборен стадий от непрекъснато настоящата Европейска стратегия „Наука на сцената“ („Science on stage“). Неговата съществена цел е да провокира и покачва интереса на възпитаници от всички стадии на учебното и предучилищното обучение към естествените науки, като съществена област на човешкото знание и като бъдеща кариера.

Това се реализира посредством непрестанно повишение на равнището на образованието по научните дисциплини – физика и астрономия, химия, биология, математика и информатика, с което се покачва и научната просветеност на цялото общество. Целта, която си слага Националният фестивал, е възстановяване качеството на преподаване на научните дисциплини от учителите. Той дава опция на учителите да обменят новаторски хрумвания, просветителни методики и опит и ги среща със актуалните научни достижения.

Всички участници във фестивала показват по най-атрактивен метод планове, основани на проучвателен метод при образованието по една от избраните от Международния учредителен комитет (МОК) тематики: „ Наука в най-ранните години „, „ Дигитална просветеност и образованието по естествени науки “, „ Обучението по естествени науки за стабилно развиване “, „ Астрономията и проучването на Космоса в образованието по естествени науки “, „ Евтина просвета и просвета за преработването “, „ Приобщаваща просвета “ и „ Съвместни планове “.

Всички учители, участващи във фестивала, показват своите планове на щандове на галерия, която се назовава „ Панаир ”. Това е главният детайл на събитието, в което вземат участие и възпитаници за показване на плана. По предпочитание плановете могат да се показват и в две категории. Първата е работилница (с дълготрайност 50 минути)- Интерактивни работни сесии от учители за учители, на които участниците работят дружно, с цел да учат и да практикуват нови умения, да усвояват нови действия или да основават ресурси; или зрелище на сцена (с продължение 20 минути)-Участниците изнасят пленарни презентации, представления или пробни лекции на сцена.

Седмото издание на Националния фестивал „Наука на сцената“ ще бъде последвано от интернационалната изява, която ще се организира от 31 октомври до 3 ноември 2019 година в Кашкайш (Cascais), Португалия. Участниците в интернационалния фестивал ще бъдат избрани на националните фестивали на страните, които имат спортен темперамент. Основната цел на тези фестивали е, да покачат качеството на образованието като дадат опция на учителите по научните дисциплини да обменят опит и преподавателски подходи, да ги вдъхновят и ентусиазират за използването им и да ги осведомят и разпространяват измежду тях актуалните научни достижения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР