Национален ден за възпоменание на жертвите на тероризма и мемориален

...
Национален ден за възпоменание на жертвите на тероризма и мемориален
Коментари Харесай

Франция почете жертвите на тероризма

Национален ден за възпоменание на жертвите на тероризма и мемориален музей даде обещание френският президент Еманюел Макрон на гала в Париж. В нея участваха десетки близки на починали и десетки оживели в кървавите офанзиви от последните няколко години.

Вероятната дата за възпоменание е 11 март, когато е Европейският ден в памет на жертвите на тероризма. Днес президентът Макрон разгласи, че тази черна страница от историята на Франция ще се учи в учебно заведение.
Франция уважава през днешния ден жертвите на тероризма Близките на починали в терористични офанзиви се събират в Париж и чакат съответни ограничения от президента Еманюел Макрон
Държавният глава също по този начин разгласи отпущането на повече финансова помощ за оживелите в терористичните офанзиви и за околните на жертвите. Тази помощ ще им разреши да покриват правосъдни разноски и разноски по пътешестване, с цел да участват на каузи зад граница.

Хронологията

7 януари 2015 година 12 души са екзекутирани в редакцията на сатиричния вестник „ Шарли Ебдо”. На идващия ден са убити още четирима в еврейски магазин.

От тогава антитерористите съумяват да предотвратят 50 атентата. 17 опита за офанзива се провалят поради изпълнителите. 11 обаче се оказват съдбовни.
Предотвратиха атентат във Франция, двама египтяни са арестувани Атаката е била планувана с потребление на рицин или експлозиви
Франция към този момент знае, че е основна цел за организацията „ Ислямска държава”, когато на 13 ноември 2015 година паралелни офанзиви в няколко парижки заведения и в концертната зала „ Батаклан” лишават живота на 130 души, над 400 са ранени.
Снимка: EPA
Няколко месеца по-късно, на 14 юли 2016г, камион се врязва в тълпата на крайбрежната улица в Ница. 86 души умират, над 450 са ранени.

От месеци насам десетки специалисти алармират, че информациите в медиите за терористични офанзиви въздейства извънредно мощно на хора с лабилна душeвност, които са надалеч от джихадизма, само че са подготвени да убиват. А организацията ИДИЛ все по-често към този момент поема отговорност и за тези офанзиви.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР