Националът на Германия - Илкай Гюндоган, вкара два гола и

...
Националът на Германия - Илкай Гюндоган, вкара два гола и
Коментари Харесай

Инфарктно: Сити шампион след нов исторически обрат!

Националът на Германия - Илкай Гюндоган, вкара два гола и вгорчи неделния следобяд на различен немец - Юрген Клоп. Манчестър Сити стана още веднъж първенец на Англия след огромен поврат против гостуващия Астън Вила с 3:2. Ливърпул - другият кандидат за купата в Англия, също записа триумф, откакто изоставаше в резултата при семейството си на Уулвърхемптън, само че успеха на мърсисайдци се оказа пирова.

От началните минути на срещата изцяло предстоящо „ жителите “ натискаха доста съществено, до момента в който Вила се беше прибрал и добре затваряше свободните пространства.

В 9-ата минута пристигна първият голов късмет. Габриел Жезус притисна Робин Олсен, само че гостите се разминаха без неприятности.

Ман Сити имаше териториален превес, само че не успяваше да провежда съществени набези. В средата на първото полувреме „ небесносините “ направиха бърза контраофанзива. Завърши я Фил Фодън, само че не съумя да откри очертанията на вратата.

В 31-вата минута удар на Габриел Жезус също бе неакуратен. Малко по-късно Астън Вила осъществя първия си късмет в мача и шокиращо излезе напред в резултата. Люка Дин получи на левия фланг и центрира в наказателното поле. Мати Кеш скочи високо и с глава заби топката в мрежата за Едерсон.

Две минути преди почивката Оли Уоткинс получи добра опция. Той обаче си поведе дълго топката и бразилският пазач на Сити съумя да се намеси уверено.

В началото на втората част на терена излезе напълно нов Манчестър Сити, доста по-агресивен и доста по-настоятелен, само че все по този начин незадоволително акуратен в завършващата фаза от играта.

Започна поредност от неточни осъществявания. В 49-ата минута около задачата стреля Де Бройне. В последвалата офанзива Жоао Кансело центрира остро паралелно на голлинията, само че Габриел Жезус не съумя да засече добре.

В 55-ата минута при изритана топка в предни позиции Оли Уоткинс се озова очи в очи с Едерсон. Вратарят съумя да избие топката от краката на своя конкурент. Останаха и съществени подозрения за засада.

В 69-ата минута стана немислимото. Отново след изритана топка от навън, Астън Вила удвои преднината си и смълча „ Етихад “. Оли Уоткинс отклони с глава подаването на Олсен. Фелипе Коутиньо направи магическо първо допиране, с което матира бранителите на „ жителите “ и с компактен удар в долния десен ъгъл не остави никакви шансове на Едерсон.



Попадението на Коутиньо като че ли отприщи цялостния яд на Сити, който в границите на пет минути направи цялостен поврат. Фамозният поврат започва с гола на резервата Илкай Гюмдоган в 76-ата минута. Рахийм Стърлинг центрира отдясно, а халфът забоде с глава топката в мрежата.

Секунди по-късно равенството беше възобновено. Олександър Зинченко комбинира с Родри, който с доста акуратен удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата на Олсен за 2:2.

„ Етихад “ изригна в 81-вата минута, когато Гюндоган удвои головата си сметка в мача. Германецът получи ужасно подаване от Кевин де Бройне. Гюндоган беше изтърван на далечната греда и с удар от непосредствена непосредственост нямаше по какъв начин да пропусне – 3:2.

Единствено успеха устройваше Манчестър Сити, тъй че „ жителите “ да си подсигуряват купата, без да се интересуват от развоя на дуела сред Ливърпул и Уулвърхемптън. Точно по тази причина манчестърци подходиха доста внимателно и до края владееха топката, с цел да няма никакъв късмет четата на Стиви Джи да стигне до изравняването и да короняса Ливърпул.

Ливърпул направи всичко, което се изискваше от него, и стигна до поврат от 0:1 до 3:1 като хазаин на Уулвърхемптън в дуел от последния, 38-и кръг на Висшата лига. Въпреки това, момчетата на Юрген Клоп и хилядите техни последователи на „ Анфийлд “ бяха тъжни след последния съдийски сигнал, защото Манчестър Сити победи Астън Вила и по този начин резервира първото си място в крайното класиране с 93 точки. В същото време мърсисайдци останаха втори с точка по-малко. Уулвс, които направиха мощен мач, останаха на 10-о място с 51 точки. Точни за Ливърпул бяха Садио Мане, Мохамед Салах и Анди Робъртсън, а преди този момент Педро Нето даде задатък на „ вълците “.

Мачът стартира ужасяващо за мърсисайдци, откакто още в 3-ата минута гостите поразиха вратата на Алисон. Раул Хименес бе изведен на дясното крило с дълго подаване. Мексиканецът пусна прекрасен пас по земя към центъра, където Педро Нето бе изтърван от отбраната на Ливърпул и прати топката в мрежата за смут на хората по трибуните.

Това попадение ядоса хората на Юрген Клоп и те започнаха масирани офанзиви към вратата на гостите. С пропуски се отличиха Луис Диас, чийто удар в 10-ата минута бе избавен от Жозе Са, а четири минути по-късно шут на Наби Кейта бе блокиран.

В 18-ата минута Уулвс имаха късмет, само че удар отдалеко на Леандър Дендонкер мина на сантиметри над напречната греда.

Така се стигна до 24-ата минута, когато Ибрахима Конате пусна топката към Тиаго, който технично с пета изведе Садио Мане зад отбраната на „ вълците “. Сенегалецът нахлу в наказателното поле и невъзмутимо прати топката около Жозе Са за 1:1.

Малко преди приключването на 40 минути Хи-Чан Хуан получи прцизно подаване в наказателното поле и стреля, само че Алисон направи ужасно спасавяне и остави отбора си в играта за купата.

Пет минути след началото на втората част Диого Жота направи разсичащ отбраната пас към Садио Мане и десетката на домакините прати топката в мрежата, само че бе отсъдена засада и по този начин равенството остана.

Натискът на Ливърпул продължаваше, като редом с това Астън Вила водеше на Манчестър Сити.



Защитата на Уулвърхемптън обаче се справяше добре и предпазваше вратата на влезлия като запаса Джон Руди от втори гол.

В последните десетина минути почитателите на „ Анфийлд “, а също и играчите на Ливърпул, научиха, че Ман Сити съумя да обърне Астън Вила и това сякаш леко се отрази на импулса на домакините.

В 83-ата минута Трент Александър-Арнолд направи страховит диагонален пас към Луис Диас. Колумбиецът предоля Джони Кастро и Вили Боли, само че ударът му бе блокиран и топката напусна очертанията на терена.

При корнера се сътвори блъсканица в наказателното поле на „ вълците “, като първо топката бе избита от голлинията от Хименес. Жоел Матип обаче с глава пусна топката към Мохамед Салах и с бързо превръщане египтянинът прати топката в мрежата от 1-2 метра.

Анди Робъртсън врака трети гол за отбора на Юрген Клоп в 89-ата минута, когато проби от лявото крило към центъра. Последва двойно подаване с Роберто Фирмино и прекрасен завършващ удар по земята.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР