Националът на България за купа Дейвис Димитър Кузманов се класира

...
Националът на България за купа Дейвис Димитър Кузманов се класира
Коментари Харесай

Кузманов на крачка от основната схема на Уимбълдън

Националът на България за купа Дейвис Димитър Кузманов се класира за третия кръг на квалификациите на шампионата по тенис Уимбълдън.

28-годишният българин надигра поставеният под номер 9 в пресявките Педро Качин (Аржентина) с 6:4, 3:6, 6:4 за 2:16 часа.

За пловдивчанина това е втора победа въобще в "Ол Инглънд Клъб ", а при още един триумф той ще влезе в главната скица на Откритото състезание на Англия.

Българинът проби Качин още в първия гейм и резервира преднината си до края на сета. Във втората част Качин взе подаването на Кузманов за 5:3 и изравни резултата.

В третия съдбоносен сет българинът поведе с пробив за 5:3, само че в идната част загуби сервис гейма си. Кузманов стигна до 40-15 в десетия гейм при сервис на аржентинеца и при първата си опция затвори мача в своя изгода.

Във финалния кръг на квалификациите Кузманов, който е номер 175 в света и втора ракета на България, ще играе против Енцо Куаку (Франция), който е 207-и в ранглистата на АТП.

Българинът има две победи в два мача против Куаку на шампионати от сериите "Чалънджър " през предходната и през тази година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР