Националът на България по волейбол Тодор Скримов върна времето назад

...
Националът на България по волейбол Тодор Скримов върна времето назад
Коментари Харесай

Тодор Скримов: Французинът в състава на България

Националът на България по волейбол Тодор Скримов върна времето обратно и показа забавни обстоятелства за началото на волейболната си кариера, взаимоотношенията си с Маурисио Паеш и присъединяване си на Олимпиадата в Лондон през 2012-а, на която България приключи четвърта.

Скримов стартира кариерата си в Миньор (Перник), а по-късно играе и за Славия. Заминава за Франция през 2007-а, където се състезава в тима на Фрежус под треньорството на Тиери Глоувач, който се заема с развиването на гения му.

“Франция ми даде съвсем всичко във волейболен аспект. Винаги ще вардя Тиери Глоувач в сърцето си, тъй като той е индивидът, който стартира да ме тренира от ранна възраст и ме посрещна във Фрежус, откакто се пробвах да се наложа в Ница, Кан и даже Грасе.”

След двугодишния си престой във Фрежус посрещачът подписва с Пари Волей, където играе от 2009-а до 2013-а. Там Тодор се среща с новия си треньор Маурисио Паеш, който му оказва помощ да стане експерт и го постанова в първия тим. Заради него Скримов става неизменима част от националния тим на България, започвайки да печели повиквателни още през 2011-а.

“Започнах годината във втория тим, само че я приключих с експертите в първия. Маурисио Паеш, един от най-хубавите треньори, с които съм работил, ми оказа помощ да се развия и да стана същински експерт. През 2011-а бях извикан в националния тим на България за първи път, само че не съумях да се доредя до първия тим. Това демонстрира каква конкуренция имаше тогава. След това участвах във всички мачове на Олимпиадата през 2012 в Лондон. Бяхме покрай спечелването на бронзовия орден, само че Италия бе по-добра от нас тогава.”
29-годишният национал към този момент е един от най-опитните играчи в националния тим и тимът разчита извънредно доста на него. Скримов споделя, че да играе пред публиката в България е нещо необикновено.

“Да играя пред родната си аудитория е необикновено, мотивацията е голяма. Можех да играя 3 следващи мача без да се изморя. Сега към този момент е по-трудно. По тази причина знам по какъв начин се усеща тима на Франция. Те играят в действителност мощно и безспорно са спрягани за любимци на шампионата.”

Скримов ще поеме ново предизвикателство през идващия сезон като част от тима на Енисей (Красноярск), само че това остава настрана от нещата за момента, защото в този момент тече Европейското състезание по волейбол. България стартира стремително с 3 победи от 3 мача, осигурявайки си класиране на осминафинал, само че позволи загуба от Франция нощес, а през днешния ден й остава мач с Италия.

“Има толкоз положителни тимове на шампионата - Русия, Полша, Франция, Сърбия и Италия. Ще опитаме да покажем най-хубавото от себе си и да достигнем най-малко до четвъртфиналите на първенството”, приключи Скримов.
ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР