Националът на България по баскетбол - Александър Везенков, обмисля сериозно

...
Националът на България по баскетбол - Александър Везенков, обмисля сериозно
Коментари Харесай

Сделката между Везенков и Сакраменто Кингс изглежда неизбежна

Националът на България по баскетбол - Александър Везенков, обмисля съществено да се насочи към Националната баскетболна асоциация (НБА) и да подпише със Сакраменто Кингс, твърди известният американски публицист Марк Стейн, представен от профилираното издание basketnews.com.

Той оповестява, че негов източник има вяра, че договорката сред двете страни наподобява неизбежна.

Основният претендент за наградата " Най-полезен играч в Евролигата " Везенков е привързан с дълготраен контракт с гръцкия гранд Олимпиакос до 2025 година, само че има алтернатива за откупуване за НБА след края на сегашния сезон. Той към този момент завоюва оценката за най-хубав изпълнител в елитния европейски клубен шампионат по баскетбол.

За 27-годишния българин първоначално предстоят полуфиналите в гръцкия баскетболен шампионат, които започват през днешния ден, както и Финалната четворка на Евролигата, която ще се организира в края на идната седмица в литовския град Каунас.

Александър Везенков води договаряния с Кингс, които държат правата му за НБА, и през предишното лято, само че тогава реши да остане в Европа за петия си сезон с екипа на Олимпиакос.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР