Националът Красимир Георгиев завърши редовния сезон във френския елит като

...
Националът Красимир Георгиев завърши редовния сезон във френския елит като
Коментари Харесай

Красимир Георгиев: Ще дам най-доброто от себе си за националния отбор

Националът Красимир Георгиев приключи постоянния сезон във френския хайлайф като водач в класацията по брой блокади. Българският център остави зад себе си имена като американския волейболист Тейлър Аверил.

В шампионата неговият Рен завърши на четвъртата позиция в класирането, откакто отпадна в четвъртфиналните плейофи от петия в таблицата Ница. В шампионата за Купата на Франция тимът остана четвърти след проваляне в разногласието за бронза.

За престоя във Франция, равносметката от последните няколко месеца и идните мачове с фланелката на националния тим - Краси приказва в особено изявление пред BGvolleyball.com .

Каква е равносметката ти за сезона във Франция?

Завършихме един много позитивен сезон, от позиция на реализирани клубни цели. За първи път в своята история, този клуб се класира на четвърто място във френското състезание. Това значи, че следващата година Рен ще взе участие в европейски шампионат и това беше една от задачите на тима през цялото време. А в случай че не ни бяха санкционирали с отнемането на две точки, щяхме да бъдем трети. В персонален проект мисля, че направих добър сезон. Разбира се, има още върху какво да работя.

Завършихте на четвърто място в шампионата и в шампионата за Купата на страната. Удовлетворен ли си, можеше ли нещата да се развият по различен метод?

След първия полусезон, в който завършихме преди всичко, ние, играчите си поставихме по-висока цел от четвъртото място, само че във втория не успяхме да задържим високата позиция. В плейофите, тимът на Ница беше по-добре тактически квалифициран и в третия мач го демонстрираха на игрището.

Трансферът оправда ли упованията ти? Все отново това е едно от най-силните шампионати в Европа.

Да, оправда ги. Търсих мощно и равностойно състезание и френското беше такова. Нямаше леки съперници, даже последните тимове можеха да победят първия, всеки кръг имаше изненади.


Имаше ли усложнения с акомодацията - нова среда, нов език, нов тим?
Не, французите са отворени и благи хора.

Кой беше на близкият ти човек в тима?

Най-близък ми беше разпределителят - Мигел Таварес. Освен на игрището, отвън него прекарвахме много време дружно, гледайки други спортове и разяснявайки някои мачове от френското или някое друго състезание.

Завърши постоянния сезон като блокировач №1 на елита. До какъв брой горделив се чувстваш от този факт?


Горд не бих споделил, по-скоро удовлетворен, че работих добре и има някакво самопризнание за това.

Освен в ЦСКА, си играл в гръцкото и италианското състезание. Можеш ли да сравниш френската лига с тях?

Френското състезание е несравнимо с италианското, тъй като в Италия играят едни от най-големите волейболни звезди, само че френските тимове са конкурентни един с различен.



Изигра не едно " българско " дерби за тези няколко месеца. Имаше ли страсти към срещите с други родни състезатели?

Винаги е прелестно да видиш някой българин и да ди поговориш с него. Емоции по-скоро имаше в мача със Сет, където играеше Бранко (б.р. Бранимир Грозданов). Беше малко необичайно да изляза против човек, с който съм израснал и играл толкоз години дружно, само че ние сме експерти и всичко това беше до загрявката, след нея забравяш тези благосклонности и излизаш за победа.

Ще ти липсва ли нещо от престоя във Франция?

Ще ми липсват момчетата от тима.

Успя ли да си починеш? Готов ли си за дългия сезон с националния тим?

Една седмица отмора ми е задоволителна. Готов съм да дам най-хубавото от себе си за националния тим.



Начело на отбора е Силвано Пранди. Какви са упованията за работата ти с него?

Това, което видях във Франция от неговия тим е, че те играха доста събрано, проведено и тактически следваха всяка директива на треньора. С тази равносметка заключвам, че е треньор, който знае по какъв начин да работи добре с един тим.
Предстои олимпийска подготовка, най-сериозният ни противник, в която е Бразилия (побеждаван неведнъж). Имаме ли сили да преборим още веднъж " Iелесао "?
България постоянно е била мощ във волейбола и всички го знаят. Затова считам, че е допустимо да спечелим квалификацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР