Натрупванията около кръста създават опасност от ранна смърт, но по-големият

...
Натрупванията около кръста създават опасност от ранна смърт, но по-големият
Коментари Харесай

Хората с голям ханш живеят по-дълго

Натрупванията към кръста основават заплаха от ранна гибел, само че по-големият ханш и едрите бедра се свързват с по-нисък риск, заяви в. "Мирър ", базирайки се на канадско проучване.

Измерването на така наречен "централни мазнини " може дружно с показателя на телесната маса да помогне за установяване на риска от преждевременна гибел, настояват учените от университета на Торонто, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предишните проучвания в тази региона са търсели връзка с обиколката на кръста и общия риск от гибел, само че са дали "непоследователни резултати ", акцентират учените. Те настояват, че тяхното проучване е най-изчерпателно.

Хората би трябвало да се съсредоточат върху талията си, а не върху общото си тегло или показателя за телесна маса.

Учените са анализирали 72 проучвания, обхванали общо 2,5 милиона участници, проследени от три до 24 години.

Тлъстините на корема са по-проблематични, тъй като те обгръщат и органите. По-голямото им количество се свързва с висок холестерол, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, диабет, инсулт. Затова и то усилва рискът от гибел от тези заболявания.

Всеки 10 см допълнително на обиколката на кръста се свързва с 11 % по-висок риск от гибел по каквито и да е аргументи. Всяка 0,1 единица нарастване на съотношението талия-ханш, талия-височина, талия-бедра се свързва с към 20 % по-висок риск, сподели създателят на проучването Таусеф Ахмад Хан.

Резултатите насочват, че обиколката на ханша и бедрата е "свързана назад съразмерно с риска от гибел ".

Увеличение от 10 см в обиколката на ханша се свързва с 10 % по-нисък риск от гибел, а всеки 5 см повече на обиколката на бедрата - с 18 % по-нисък риск.

Тлъстините в ханша се считат за потребни, а по-голямата обиколка на бедрата се приема като индикатор за количество мускули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР