Натрупването на всички скандали някакси трябваше да доведе до тази

...
Натрупването на всички скандали някакси трябваше да доведе до тази
Коментари Харесай

Социологът Евелина Славкова с прогноза докъде могат да стигнат протестите

Натрупването на всички кавги някакси трябваше да докара до тази ескалация. Дори освобождението на министри в този момент очевадно не проработи. Това разяснява социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд ".

"Това, което ни следва зимата - с икономическата рецесия, няма по какъв начин да не докара до тежки последствия в България. В последна сметка нашата стопанска система е обвързвана с това, което се случва извън ", разяснява тя.

И позволи, че в случай че лятото има намаляване на митингите, то през есента те още веднъж ще назреят.

Пред Българска национална телевизия Евелина Славкова означи, че София е център на недоволството. Тя напомни, че компликации за държавното управление е имало още с кметските избори.

"Беше доста мъчно на Фандъкова да завоюва изборите. Видяхме нещо, което не сме виждали, това бепе обединяване на леви гласоподаватели с гласоподаватели на демократичната общноств поддръжка на Мая Манолова ", сподели социологът.

Според нея хората са видели опция президентът Румен Радев да е техен лидер, само че тях излиза от своите пълномощия.

"Ролята на президента е да разяснява, да показва публичното мнение, само че от време на време изявленията са звучали като водач на политическа партия ", счита Евелина Славкова.

Дирекция "Управление и разбор на трафика " с рекомендация поради митингите: Използвайте метрото!

Политологът и учител Борис Попиванов пък счита, че митингите са израз на липса на цялостна тактика както за оправянето с ковид, по този начин и за дълготрайно развиване на страната.

Сн. Българска национална телевизия

"Протестът форсира съществуващи преди този момент процеси на чувството на липса на нова визия, на нова цел в бъдещето ", счита той.

По думите му кабинетът от ден на ден се асоциира с обособени ограничения, които обаче не основават предсказуемост.

И Евелина Славкова, и Борис Попиванов подсетиха, че в провинцията хората се интересуват основно от социално-икономическото си положение и в случай че през есента икономическата рецесия се задълбочи, това може да провокира нова гражданско неодобрение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР