Натрупването на всички скандали някакси трябваше да доведе до тази

...
Натрупването на всички скандали някакси трябваше да доведе до тази
Коментари Харесай

Социолог: Освобождаването на министри очевадно не проработи

Натрупването на всички кавги някакси трябваше да докара до тази ескалация. Дори освобождението на министри в този момент очевадно не проработи.
Това разяснява пред Българска национална телевизия социологът Евелина Славкова от Изследователски център " Тренд " по отношение на митингите. Тя дружно с политологът и учител Борис Попиванов разясниха обстановката в страната.

" Това, което ни следва зимата с икономическата рецесия, няма по какъв начин да не докара до тежки последствия в България. В последна сметка нашата стопанска система е обвързвана с това, което се случва извън ", разяснява Славкова.

И позволи, че в случай че лятото има намаляване на митингите, то през есента те още веднъж ще назреят.

Пред Българска национална телевизия Евелина Славкова означи, че София е център на недоволството. Тя напомни, че компликации за държавното управление е имало още с кметските избори.

" Беше доста мъчно на Фандъкова да завоюва изборите. Видяхме нещо, което не сме виждали, това бепе обединяване на леви гласоподаватели с гласоподаватели на демократичната общноств поддръжка на Мая Манолова ", сподели социологът.

Според нея хората са видели опция президентът Румен Радев да е техен лидер, само че той излиза от своите пълномощия.

" Ролята на президента е да разяснява, да показва публичното мнение, само че от време на време изявленията са звучали като водач на политическа партия ", счита Евелина Славкова.

Борис Попиванов пък счита, че митингите са израз на липса на цялостна тактика както за оправянето с ковид, по този начин и за дълготрайно развиване на страната.

" Протестът форсира съществуващи преди този момент процеси на чувството на липса на нова визия, на нова цел в бъдещето ", счита той.

По думите му кабинетът от ден на ден се асоциира с обособени ограничения, които обаче не основават предсказуемост.

И Евелина Славкова, и Борис Попиванов подсетиха, че в провинцията хората се интересуват основно от социално-икономическото си положение и в случай че през есента икономическата рецесия се задълбочи, това може да провокира нова гражданско неодобрение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР