Натрупали ли сте няколко ненужни килограми? Чувствате ли, че метаболизмът

...
Натрупали ли сте няколко ненужни килограми? Чувствате ли, че метаболизмът
Коментари Харесай

Какво трябва да пием на празен стомах, за да събудим ленивия метаболизъм

Натрупали ли сте няколко ненужни килограми? Чувствате ли, че метаболизмът ви се е забавил, само че апетитът ви е добър? Не чакайте, а просто действайте. Случаят няма да се реши от единствено себе си.
Опитайте се да разнообразите менюто - монотонността успокоява метаболитните процеси - и се погрижете за вярното количество течност в диетата.

Към какви питиета да посегнете, с цел да разсъните мързеливия метаболизъм и за какво си коства да ги консумирате на празен корем?

Хидратацията е ключът към вярното протичане на метаболитните процеси

Животът не вирее в пустинята. Човешките кафези също не обичат сушата. Ключът към положителното хранене на тялото е вярната му хидратация. Много хора споделят, че пият малко течности или изпитват жадност, изключително през по-студените месеци от годината. Но търсенето на извинения към момента не е подобрило ничие здраве, богатство или форма на тялото. Струва си да развиете навика за постоянен банкет на течности допустимо най-скоро.

Недостатъчната хидратация е съществена неточност, която се среща при хора, които се оплакват от муден метаболизъм. Липсата на вода в чревните кафези е съвсем обезпечена податливост към запек и храносмилателен дискомфорт.

 метаболизъм

Топла вода за пробуждане

Сутрин е най-добре да изпиете чаша вода с температура, близка до нашата, т.е. 36,6 градуса, обогатена със съставки, които ще разсънят сънения ви метаболизъм. Пиенето на такива течности на празен корем ще докара до най-хубави резултати. Защо това е по този начин?
След няколко часа сън цялото тяло, изключително храносмилателният тракт, би трябвало да попълни водния баланс. В последна сметка, едно от първите неща, които вършим, откакто станем от леглото, е уринирането. Какво да добавите към водата, изпита заран, с цел да активирате бавните храносмилателни процеси? Ето нашите оферти.

Вода с лимон

Това предложение се появява най-често. И е потребно по доста аргументи. Водата с лимонен сок хидратира по-ефективно от чистата вода, защото съдържа повече електролити, в сравнение с самата вода. Това е апетитен, ободрителен метод да попълните течностите си, когато се разсъните. 

Водата с лимон, изключително когато се употребява постоянно на празен корем, усъвършенства храносмилането и оказва помощ за понижаване на ненужните килограми. Хидратираната лигавица на стомашно-чревния тракт по-ефективно придвижва хранителнотото наличие към идващите му отдели. В допълнение, лимоновият сок подтиква производството на жлъчка, което се трансформира непосредствено в по-бързо асимилиране на мазнините.

 метаболизъм

Мит е, че водата, изпита на празен корем, запълвайки стомаха, ще понижи апетита. Водата не се задържа в стомаха, а като хидратира и клетките му, усъвършенства всички храносмилателни процеси. Освен това контролира ритъма на изхожданията.

Очевидно еднократното изпиване на чаша вода с лимон няма да докара до забележителни промени. За да има изгода от този табиет, би трябвало да го повтаряте най-малко месец. Всекидневно.

Вода с мед и лимон

Добавянето на чаена лъжичка естествен мед ще усъвършенства освен усета. Натуралният мед има редица лечебни свойства, има гъбично, вирусно и бактерицидно деяние, с помощта на което оказва позитивен резултат върху чревния микробиом. А положителното положение на естествената среда на нашите вътрешности дефинира метаболизма и верния темп на изхождане.

Водата с мед и лимон има позитивен резултат върху чревната перисталтика и пречиства организма от отрови, отлагания и ненужни метаболитни артикули, както посредством черния дроб, по този начин и посредством бъбреците.

 метаболизъм

Вода с мед, лимон и канела

Ако нито едно от горните оферти не докара до стремежи резултат за вас, пробвайте да добавите канела. Тази известна и вкусна фалшификация има удобен резултат върху работата на храносмилателния тракт. Ускорява метаболитните процеси и усъвършенства извеждането на отрови, отлагания и ненужни метаболитни артикули от тялото. Стимулира черния дроб и червата, както и бъбреците. Канелата също усъвършенства изгарянето на мазнини. Просто прибавете щипка мед и лимон към водата, разбъркайте и изпийте с усет.

Вода с мед, лимон, куркума и черен пипер

Имате ли усещането, че червата ви са потънали в бездънен зимен сън? Може би се нуждаят от още повече стимулация заран. Ако се чувствате удобно с язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника или сопнато черво, пробвайте нещо в допълнение - суха версия на утринния храносмилателен стимулатор. Добавете към водата с мед и лимон, 1/4 чаена лъжичка куркума на прахуляк и щипка черен пипер. Освен че подтиква храносмилането, тази вкусна напитка ще ви помогне да се разсъните по-бързо. И куркумата, и черният пипер усъвършенстват храносмилателните процеси и подтикват чревната перисталтика.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР