Натривала с хероин венците на момиченцето33-годишната Кимбърли Нелиган от Бангор,

...
Натривала с хероин венците на момиченцето33-годишната Кимбърли Нелиган от Бангор,
Коментари Харесай

Бебе умря от дрога в САЩ

Натривала с хероин венците на момиченцето

33-годишната Кимбърли Нелиган от Бангор, щата Мейн беше задържана във вторник сутринта по съмнение, че е предизвикала гибелта на едногодишната си щерка. Тя е упрекната, че е натривала с хероин венците на момиченцето, с цел да заспи. Властите подозират, че в предишното Нелиган е постъпвала по същия метод и с двете си по-големи деца, съобщи bg-voice.com.

В сряда Нелиган пледира пред съда почтена по обвиняванията в причиняване на гибел на бебето си и в приложимост на опиати.

Бебето беше намерено мъртво на 10 октомври 2018 година, откакто майката извикала полицията и пожарната, като съобщила, че бебето й не диша.По-късно излиза наяве, че детето е умряло от тежка интоксикация с фентанил – опиум, който се употребява като болкоуспокояващо, само че се продава незаконно и като сурогат на хероина. Веществото е 50 пъти по-силно от хероина.

След като в началото отрекла, че употребява опиоиди, по-късно Нелиган признала пред проверяващите, че е употребила хероин един път седмично през последните два месеца преди гибелта на щерка й.

Бащата на момиченцето пък разказал пред полицията, че е виждал жена си към 15 пъти да маже венците на бебето с веществото, с цел да заспива по-лесно, защото имала проблеми със съня. Нелиган признала пред бащата, че е правила по този начин и с двете си по-големи деца и това било безвредно за тях.В момента дамата е освободена под гаранция. Условията за стартирането й включват липса на контакт с биологичния татко на детето, както и с деца под 18 години. Освен това не й е позволено да допира алкохол или опиати.

Следващото съвещание по делото против нея ще бъде на 12 ноември. Окръжният прокурор Мариан Линч съобщи, че в бъдеще може да бъдат повдигнати и още обвинявания, измежду които и за ликвидиране. Засега не е ясно дали ще бъдат повдигнати обвинявания и на бащата на детето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР