Натравяне с газ фосфин е причината за смъртта на 9-годишното

...
Натравяне с газ фосфин е причината за смъртта на 9-годишното
Коментари Харесай

Газ фосфин е убил 9-годишното момче от Кардам

Натравяне с газ фосфин е повода за гибелта на 9-годишното момче от Кардам. Това е заключението и на правосъдния доктор, и на експертизата, направена от ВМА-София, оповестява Българска национална телевизия.

Детето е вдишвало този газ. Таблетките на фосфин са попаднали във влажна среда. Според специалистите по този метод газът доста бързо се освобождава. В дома на фамилията са открити още такива таблетки, които са били в полуразградено положение. Към момента обаче не е ясно дали натравяне с този газ е предизвикало и тежките признаци при двете сестрички на Стефан. Те към този момент са изписани и посещават детска градина и учебно заведение.

Явор Гечев: Силно отровни субстанции се продават под масата в аптеки и магазини за растителна отбрана

По думите на районния прокурор на Генерал Тошево - Йорданка Чанева, която се базира на движимостите лица, всички признаци на потърпевшите деца, в това число и на умрялото момче, са признаците на отравяне с фосфин. Освен това се следи гадене, повръщане, коремна болежка, диария, главоболие, замаяност. При такава интоксикация се получава и погрешен сърдечен темп или сърдечен арест.

Установената централизация на фосфин доста надвишават оповестените данни за смъртен случай, който се дължи на отравяне с фосфин. При остри отравяния с фосфин гибелта настава най-често в първите от 12 до 24 часа.

Близките на момчето не престават да отхвърлят, че това е повода за гибелта му и още веднъж се обръщат към лекарите, които на два пъти са посетили дребното момченце. Не се знае дали в случай че не е бил подложен медикамент деган на момченцето, е било допустимо да се предотврати гибелта и останалите признаци при децата. Разследването не е против лице, а единствено за осъществено деяние. Предстои да се създадат експертизи, с цел да се разбере дали затрудненията на децата са били в резултат на този газ.

Сотир Цацаров с детайлности за изборните нарушавания

Припомняме, че 9-годишното дете умря на 29 октомври. Предполага се, че то и сестрите му, които бяха признати в болница в тежко положение, са се натровили от храна, купена в локалния магазин. Ден по-късно стана ясно, че фамилията непрекъснато мени версиите си за случая и не дава съответна информация какво тъкмо са яли децата, възпрепятствайки по този метод следствието.

Вчера основният прокурор Сотир Цацаров изясни в Народното събрание, че детето е умряло от мощно токсични токсини против гризачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР