Натраплива миризма, денонощно мучене и плевня, която е развъдник на

...
Натраплива миризма, денонощно мучене и плевня, която е развъдник на
Коментари Харесай

Още съседи скочиха срещу мъжа, отглеждащ крави в двора в Куклен, притесняват се за здравето си

Натраплива миризма, непрекъснато блеене и плевня, която е разплодник на мишки. С тези доводи жители не престават да пускат жалбите против собствен комшия, който от години отглежда наедрял добитък в двора на къщата си в Куклен. Мъжът е построил противозаконен обор и в него поставя грижи за две крави и едно теле.
Прочетете още
Преди три месеца ви разказахме историята на фамилията на Костадин Стамболов, чиито двор и къща споделят обща ограда с обора, където се гледат животните. Още през май бе открито, че това нарушава Наредба 23 на Община Куклен за най-малко 6 метра разстояние от прилежащи парцели. Ясно бе и че активността по развъждане на животните не е записана в БАБХ, както и че постройката им е противозаконна.

По мотива стопанинът бе санкциониран, издадено бе и наказателно разпореждане, само че все пак повече от година въпросният бавеше процедурата по преместването на обора. Непосредствено преди обява на TrafficNews по тематиката – съседът на Стамболов съумя да откри друго помещение – още веднъж в двора си , където да реалокира животните.

Новият обор обаче също граничи със прилежащ парцел – този на Марияна Маринова. На 26 юни тя е подала жаба по мотива до община Куклен, в която моли развъждането на едрия добитък да се случва на друго по-подходящо за това място.

„ Миналата година в плевнята на съседа бяла плъзнали мишки. Те идваха и в нашия двор. Говорих с кметството, молих за подпомагане отдел „ Екология “, тъй като беше нетърпимо. Представете си каква болест може да плъзне на всички места. В последна сметка съседа сипа някаква мощна отрова и те измряха. Всеки ден в двора си обаче намирах по 2-3 разложени мишки. Беше нетърпимо “, споделя Маринова.



По думите и сега казусът с мишките е решен , само че остава дискомфортът от неприятната миризма и мучетено на животни. „ Този обор е дребен, недопустимо е да затвориш животинките там “, добавя тя.

По този мотив Маринова моли Общинския съвет на Куклен да преразгледа Наредба 23 в частта, в която позволява развъждане на животни до жилищни постройки.

Междувременно на 27 юли тъжба е била подадена за следващ път и от фамилията на Стамболов. В нея те разясняват, че преместването на кравите на 6 метра, не е довело до резултат и молят кметството да предприеме ограничения.

Медията ни потърси за коментар Община Куклен. Оттам дадоха отговор само, че по жалбите се работи. Изпратихме и публично допитване какви тъкмо са подхванатите досега дейности. До публикуването на материала отговори не са постъпили до редакцията ни.

Очаквайте детайлности.


Снимки на мишките са снимани през лятото на 2022г. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР