Натовски изтребители са се вдигали на два пъти за седмица,

...
Натовски изтребители са се вдигали на два пъти за седмица,
Коментари Харесай

Руски самолети вдигнали натовски изтребители на два пъти за седмица

Натовски изтребители са се вдигали на два пъти за седмица, с цел да съпровождат съветски самолети. Това оповестиха от пресслужбата на военното министерство на Литва.

Изтребителите на Военновъздушни сили на НАТО извършват задача на въздушен надзор (air poicing -б.р.) в балтийските страни.

" На 6-ти и на 12-ти август изтребители на Военновъздушни сили на НАТО, изпълняващи в страните от Балтика задача на въздушен надзор два пъти се подвигаха в международоното въздушно пространство над Балтийско море да съпровождат съветски военни самолети ", се споделя в известие на военното министерство.

От месец май въздушното пространство на страните от Балтика се пази от литовска територия. Те са предпазени от 10 изтребителя в границите на задача на въздушен надзор на НАТО.

Ротационната 47-ма задача се ръководи от Португалия. Там са дислоцирани четири изтребителя F-16, шест испански изтребителя Eurofighter Typhoon. Още четири френски изтребителя Mirage 2000-5 извършват задача на естонска територия.

От съветското военно министерство неведнъж са заявявали, че всички полети на самолети на Военнокосмическите сили на Русия се извършват в строго съотвестние с интернационалните правила на въздушното пространство над неутралните води и не нарушават границите на другите страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР