НАТО заклейми новия мост, свързващ континентална Русия с окупирания от

...
НАТО заклейми новия мост, свързващ континентална Русия с окупирания от
Коментари Харесай

НАТО също заклейми моста между Русия и Крим

НАТО жигосах новия мост, свързващ континентална Русия с окупирания от Москва Крим , обявявайки го за " още едно нарушаване " на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, оповестява " Франс прес ".

Северноатлантическият алианс повтори неоправдателната позиция на Европейския мост за моста, по който през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин подкара камион " Камаз ".

 Путин подкара камион по новооткрития Кримски мост
Путин подкара камион по новооткрития Кримски мост

" Да тръгваме ", разгласи Путин преди да поведе колоната

" НАТО осъжда строителството на Русия и частичното отваряне на моста в Керченския пролив сред Русия и Крим ", уточни представителят на НАТО.

" Крим е част от Украйна и този мост съставлява следващо нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", акцентират от алианса.

Мостът, който лимитира морския трафик до украинските пристанища в Азовско море, е " нарушаване на навигационните ѝ права в нейните териториални води ", акцентират още от НАТО.

 Съединени американски щати осъдиха построяването на моста към Крим
Съединени американски щати осъдиха построяването на моста към Крим

Знак за желанието на Русия да накърнява интернационалното право...

" Русия продължава да показва явно неуважение на интернационалното право ", акцентират от алианса, добавяйки, че НАТО няма да признае анексирането на Крим , осъществено от Русия през 2014 година

Руската държавна телевизия сподели Путин облечен в дънки и всекидневно леко яке, седейки зад кормилото на строителен камион, с цел да се движи по моста и публично да го открие.

29-членният западен боен алианс се пробва да организира двойна политика към Кремъл за защита и въздържане с предложение за разговор.

Напрежението сред НАТО и Русия е на нива, които не са следени от Студената война насам, в това число и поради поддръжката на Москва за проруските сепаратисти в спора в Източна Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР