НАТО все по-често говори за риск от пряк сблъсък с

...
НАТО все по-често говори за риск от пряк сблъсък с
Коментари Харесай

Западът поиска с ултиматуми да наложи на Русия “Минск-3”

НАТО все по-често приказва за риск от директен конфликт с Русия, само че че се надява да избегне това. Западните медии, базирайки се на източници в Пентагона, оповестяват, че Съединени американски щати към този момент са се отказали от апелите към Киев да не нанася удари по Русия. Какво желае да реализира Западът с ултимативните си изказвания против Москва?

НАТО е смутен от възходящата възможност от директен спор с Русия, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за норвежката телевизионна компания НРК. Според него обстановката в Украйна може да излезе отвън надзор, само че той е уверен, че Москва и Брюксел ще намерят метод да избегнат конфликт. Столтенберг акцентира, че в този момент е „ съдбоносно време за Европа и Норвегия “. Според него обаче, в случай че „ нещо се обърка “, събитията ще вземат „ отблъскващ поврат “.

В същото време английският “Таймс ”, базирайки се на източник в Пентагона, оповестява, че Съединени американски щати към този момент не упорстват ВСУ да не нанасят удари по съветска територия, защото по-малко се опасяват от ескалация от Москва.

Изданието твърди, че по-ранната политика на Съединени американски щати се е основавала на обстоятелството, че американските оръжия ще бъдат трансферирани на Киев при изискване, че Украйна няма да ги употребява за офанзиви на съветска територия, а изборът на доставено съоръжение ще бъде стеснен, с цел да не се предизвикат открит спор сред Русия и НАТО. Според създателя на публикацията, по-рано Пентагонът се е страхувал повече от опцията Русия да употребява тактическо нуклеарно оръжие или да нанесе удари на територията на някоя от страните от НАТО. Според източника от Пентагона смяната в позицията на Вашингтон се изяснява с обстоятелството, че страхът от ескалация е намалял в съпоставяне със започването на специфичната военна интервенция в Украйна.

Изданието отбелязва, че в последно време украинските войски, с безмълвното утвърждение на Пентагона, все по-решително и нападателно се пробват да нанасят удари по съветска територия благодарение на безпилотни самолети, в това число разследващи Ту-141, модифицирани за задачата.

Промяната на позицията на Вашингтон може също да значи, че Киев може да получи оръжия с по-голям обхват, които от дълго време желае да получи от Съединени американски щати, в това число балистични ракети АТАКМС с обхват към 310 км и дронове МКу-1Ц “Сив Орел ”e, които могат да бъдат оборудвани с ракети АГМ-114.

В същото време Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации, на съвещание на Съвета за сигурност на международната организация напомни, че съветските летища “Дягилево ” и “Енгелс ”, употребявани от стратегическата авиация, са били атакувани по данни от американски спътници.

Дипломатът акцентира, че осъвременените руски безпилотни самолети Ту-141 са били ориентирани към задачата благодарение на американската световна сателитна система. Небензя увери, че Русия деликатно фиксира всички незаконни дейности на Съединени американски щати и техните съдружници, те ще имат съответни правни последствия за всички забъркани.

Почти едновременното появяване на изказването на генералния секретар на НАТО и обявата в " Таймс " напълно не е инцидентно, то може да се преглежда като две елементи от един интегрален безусловен апел на Запада към Москва, изясни военният специалист Алексей Леонков. „ Западът споделя на Русия: или спирате на сегашните си позиции и ние сядаме на масата за договаряния, или няма да възпираме Украйна да обстрелва съветска територия и има риск от директен конфликт с НАТО “, сподели той.

Това се прави, съгласно анализатора, с цел да могат ВСУ да изчакат зимата и да натрупат силите си за пролетното възобновяване на бойните дейности.

„ Всъщност ни се натрапва Минск-3. Как да реагираме? С продължение на спецоперацията. Ние си спомняме по какъв начин бяха изпълнени двете Мински съглашения, които ни бяха наложени по време на триумфите на войските на републиките в Донбас при Иловайск и Дебалцево, тъй че в този момент няма причина да имаме вяра на Запада “, сподели източникът.

Изявлението на Столтенберг и обявата на “Таймс ” демонстрират, че Западът подвига залозите в световната война против Русия, а думите за способността на НАТО и Москва да избегнат ескалация и директни конфликти демонстрират точно, че Западът се готви за сходно развиване от събития, сподели заместник-председателят на комисията на Държавната дума по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със сънародниците Александър Бородай.

„ Трудно е да се оцени реалистичността на известията, че Съединени американски щати са се отказали от апелите към ВСУ да не нанасят удари по Русия, само че по принцип това е изцяло в сходство с риториката, която Западът води в последно време. Готово ли е НАТО за директен спор с нас? Вероятно още не. Затова делегират тази роля на Украйна. Но има проекти да се нанесе пряк удар против Русия от територията на страните от алианса – по този начин би трябвало да се чете изказването на Столтенберг “, сподели той.

Според депутата Западът разчита на хипотетичната раздробеност на съветския хайлайф - че избрани политически и други авторитетни сили ще изпаднат в суматоха поради опасността от директна война с НАТО и по всевъзможен начин ще подкопаят стабилността на системата, призовавайки за капитулация и непосредствено саботирайки Русия.

„ Мисля, че този проект на Брюксел е неправилен, социологията и моите персонални наблюдения демонстрират, че голямото болшинство от съветските жители, без значение от статуса им, поддържат СВО. Но Брюксел няма накъде да отиде: в случай че НАТО загуби от Русия в Украйна, редица страни, най-вече в Югоизточна Азия, ще преразгледат единодушието си с диктата на Съединени американски щати, а това значи преструктуриране на цялата съществуваща интернационална политическа архитектура “, обобщава депутатът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР