НАТО вече не крие участието си в украинския конфликт. Представителите

...
НАТО вече не крие участието си в украинския конфликт. Представителите
Коментари Харесай

Предстоят решаващи дни в зоната на СВО. Пет дни до развръзката

НАТО към този момент не крие присъединяване си в украинския спор. Представителите на западната коалиция намерено декларират, че имат за цел да нанесат оптимални вреди на Русия. И са подготвени на всичко, единствено и единствено украинската контраатака да се реализира. За Байдън и неговия екип спечелването на войната с Русия в Украйна е въпрос на тяхното бъдеще. Затова ще се бият до последния украинец.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи завършването на образованието и въоръжаването на повече от девет бригади бойци от въоръжените сили на Украйна. Според него Украйна е получила 98% от обещаната военна помощ от съдружниците. Това са повече от 1,5 хиляди бронирани машини, 230 танка и големи количества муниции.

Страните от алианса към този момент са доставили повече от 98% от обещаните на Украйна бойни машини. Това са към 1550 бронирани машини, 230 танка, съвременни системи за Противовъздушна отбрана и съвременна артилерия. Огромно количество амуниции. Осигурихме образование и въоръжение на повече от девет бронирани бригади, - сподели представителят на алианса.

Москва също разяснява това изказване. Според формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, НАТО намерено декларира, " че ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че оповестеното в близко бъдеще контранастъпление на украинските сили е сполучливо ".

Тоест, представете си, даже не се крийте! Какво тъкмо стои зад цялото това военно обмисляне? Не единствено тактическо управление, както сме казвали доста пъти. И в този момент в стратегически проект всеки си гради диспозиция там. Също по този начин груповият Запад, посредством устата на всички свои представители, намерено изисква Русия да понесе оптималните вероятни вреди. И по този метод още един път гръмко удостоверява своето директно присъединяване в спора “, акцентира дипломатът.

В същото време в Telegram разискват информацията за кадрови промени в съветското министерство на защитата. Както означи военният сътрудник на ВГТРК Александър Сладков, съветският заместник-министър на защитата Михаил Мизинцев беше отхвърлен от поста си ( апропо, в този момент той е в ЧВК " Вагнер " ). По данни на военния сътрудник има и други оставки. И вътре в силовия блок има " несвоевременно изостряне на битката ".

Водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко разиска тази тематика със съветника на първия началник на ДНР Александър Захарченко Александър Казаков в предаването " Царград. Главное ".

Украйна – страна-наемник

Юрий Пронко : Според вас, в допълнение към изказването, което чухме от Йенс Столтенберг, че са подготвени девет бригади, трансферирани са 1500 бронирани машини, 230 танка на въоръжените сили на Украйна и голямо количество муниции. Всичко, те са подготвени да се втурнат към съветската войска. А формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова споделя: добре, в този момент виждате цялата класификация. Никой нищо не крие. Както въоръжените сили на Украйна, по този начин и президентът на Украйна Володимир Зеленски, неговият режим е просто мощ, която се употребява. Докъде са подготвени да стигнат Столтенберг и неговите поддръжници в Украйна и отвън нея в алианса?

Александър Казаков : Добър въпрос. Имайки поради до каква степен са стигнали. Не бих се съгласил с оценката на Мария Захарова. Въпреки че разбирам какво сподели, какво искаше да каже.

Вярвам, че актуалната ни война с обединявания Запад е може би най-честната война от 150 години. Защото в тази война англосаксонците не се вършат на наши съдружници и не се готвят да ни забият нож в гърба. Те са на една ръка разстояние. Това към този момент е добре. Поне ще се самозалъгваме по-малко.

Те намерено приказват за въоръжаване на Украйна в действителност на 100%. Бивша Украйна се трансформира в наемник на обединявания Запад. Те наеха тази страна и нейната войска. Плащат заплати, в това число и на служители, че и пенсиите отново те заплащат. Тоест те напълно поеха разноските. Това е наемна страна. И по този начин би трябвало да се държиш с нея.

Най-важният, предопределен въпрос: готово ли е НАТО да води война с нас? И подготвени ли сме да се борим с НАТО? До през днешния ден всички виновни хора (не политици, те са безотговорни хора, изключително на Запад, а сериозните анализатори) споделяха: не, НАТО не е готово. НАТО не желае да води война с Русия. И от материално-техническа позиция, и от позиция на морал и логика на психиката. Европейците въобще не са подготвени да се бият.

Ще се промени ли тази обстановка? Тя може да се промени според от резултатите от оповестеното нахлуване на въоръжените сили на Украйна. Ако офанзивата се провали и няма метод да показват даже някаква мъничка победа, тогава обединеният Запад и неговият боен блок НАТО ще се изправят пред елементарния въпрос: подготвени ли са да признаят провалянето си? И ще бъде по този начин. Самите те цяла една година учат целия свят, че Западът е във война с Русия, че Западът се готви да победи. Съответно Западът се готви и да загуби.

На Съединени американски щати не им пука за Украйна, те имат избори

- Чакай, Александър. И при какъв сюжет, съгласно вас, всяка страна може да разгласи своята победа?

- За нас е доста по-трудно, тъй като знаем задачите и дилемите на СВО. Но у нас те не са заземени. Тоест никой – нашето военно-политическо управление – не ни споделя къде ще спрем. Както разбирам, тъй като това е решение, което е динамично и регистрира моментната обстановка както на бойните полета, по този начин и в световната политика, стопанската система, всичко.

За разлика от нас, нашият съперник – както действен в Киев, по този начин и стратегическия – разгласи и обоснова задачите и дилемите си. Говореха за границите от 1991 година Съответно, в случай че техният наемник, режимът в Киев, не реши този проблем, тогава Западът не би могъл да го реши благодарение на наемници. Тогава поражда въпросът: подготвени ли са сами да решат този проблем?

А вие мислите, че им пука? На думи може да се каже „ в границите от 1991 година “, „ интернационалното право “. Ала в тази ситуация значими са делата. Тук Конгресът на Съединени американски щати заяви, че общата помощ за Украйна възлиза на 111 милиарда $. Вярно, Украйна получи 77 милиарда от тях. Тук сте безусловно прав: те се пазят. И както унгарският министър председател Виктор Орбан един път означи, спрете финансирането от Съединени американски щати и Европейски Съюз - и няма Украйна. Буквално.

- Да...

Но в случай че се замислите, по този начин е. Някаква групировка, която се поддържа от тези алианси, от други сили. И това приказва доста. Ако четете западната преса, в това число фейк-нюз, които популяризират, тогава мисля, че това са лъжливи медии. Точно както имаме обособени герои тук, не сме без черна овца и в Русия. Но вижте, цяла седмица вървят изявления, че Вашингтон е въздържал въоръжените сили на Украйна да нападат Москва на 24 февруари 2023 година

Мисля, че сте виждали всички тези изявления. Че американците ги заплашват: аха-аха! А те отвръщат: не, ние и самите сме с мустаци, ние сами ще решим всичко. В същото време всички схващат, че това е евтина игра, която е съшита с бели конци. Затова запитвам, Александър: въобще ли не ги интересува къде ще свърши - в рамките на 1991 година или в рамките на 2023 година? Според мен те са доста, доста цинични, нали?

Разбира се, че са цинични. Но на тях не им пука. Не им пука не по военни аргументи. Щатите не един път са показвали, че са подготвени да изгубят и от душмани по джапанки и чехли и отново да избягат от Афганистан. Могат да се оправят. Важното тук е - по кое време.

Същността на цялата тази политика на Съединени американски щати и частично на Западна Европа са изборите. Имат избори на една ръка разстояние. Пука ли им? Вашингтон е уверен, че точно те ръководят украинския спор. За тях е фундаментално значимо кой ръководи спора. Сега са сигурни, че са те. Защото управляват една от страните – финанси, муниции, техника. Тоест, с помощта на това те ръководят спора.

Ако през днешния ден или на следващия ден или през това лято те не вземат стратегическо решение във връзка с този спор, тогава те или си потеглят и упрекват европейците - и край, или остават тук, усилват напъните си и този спор неизбежно ще се прелее през изборите през 2024 година

Тоест те са в капан. Защото в случай че спорът продължи по време на предизборната акция в Съединени американски щати, тогава в действителност ние управляваме освен спора, само че и изборите в Съединени американски щати. Можем да нанесем когато и да е (две седмици преди изборите, например) пагубен удар в Украйна и това ще занули както Демократическата партия, по този начин и самия президент Джо Байдън. Защото това е техният план – на семейство Байдън. Затова те не могат да си разрешат лукса да ни предадат контролния панел за ръководство.

Те вземат решение този въпрос, съдейки по това, което те самите споделят. Не обезпечават задоволително съоръжение, нямат задоволително муниции, нямат задоволително хора, подготвени за същинска война. Не дават самолети, дават малко Противовъздушна отбрана. Дават доста малко. Самите украински бойци крещят в Киев: давате ни оръжие единствено с цел да не умрем. И освен това ги гонят в нахлуване.

Зеленски остъргва дъното на хамбара с лъжичка

Чакай, само че те могат да лъжат и манипулират? Лъжат ли?

Не, те не лъжат. Политиците лъжат по един метод, военните по различен. Военните не лъжат, те дезинформират. Но когато приказват за това, да вземем за пример производителите на оръжие в Европа, в Съединени американски щати, тях какво ги интересува? Те имат алчен интерес. Те са предприемачи, не играят на политика. Но те удостоверяват тези данни. Когато Тайван предявява искания към американците: за какво дадохте нашето оръжие на Украйна, а ние нямаме задоволително? Това в по-голяма степен и по-точно отразява протичащото се от политици и медии.

Те в действителност са подтиквани към нахлуване, само че това ще бъде злополука за тях. А Украйна няма втора войска. Ние имаме няколко армии в щатния лист. А Украйна има една войска. И тя е съвсем на 100% актуализирана, това е всичко. Тяхната готовност е като остъргване на дъното на хамбара с лъжичка.

Идват решаващи дни. Украинските военни могат да преминат не към същинско нахлуване, а да го изобразят, имитират. Започнете да се биете в пет или шест посоки, само че не напредвайте повече. Защото там са нашите огневи чували. Могат напряко да подпалят линията на прикосновение, тя ще загори. За контранастъпление - по учебник - трябват четири-пет дни. Пет дни всичко гърми, а по-късно декларират: това е, контраатакувахме, победихме! Утре или вдругиден руснаците ще избягат. И това е.

И тогава се връщаме към въпроса: ще се съгласи ли обединеният Запад да напусне и да остави киевския режим един на един с нас? Или ще ги изтеглят? Или ще дойдат самите те? Но те няма да го създадат, нямам доверие.

- Благодаря ти, Александър.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР