НАТО в рамките на своята нова военна стратегия смята да

...
НАТО в рамките на своята нова военна стратегия смята да
Коментари Харесай

НАТО с нова военна стратегия за пръв път от 1967 г.

НАТО в границите на своята нова военна тактика счита да създаде пробен метод за противопоставяне на заканите, изходящи по едно и също време от разнообразни сфери.

Това би трябвало да разреши да се запази преимуществото пред евентуални съперници, съобщи в събота шефът на военния комитет Стюарт Пийч, представен от РИА Новости.

Обновената тактика на НАТО тази пролет бе утвърдена от военния комитет, главен боен орган на Алианса и предоставена " за акомодация към изменящите се провокации пред сигурността, както и идентифициране на способи за дейно въздържане ". Военната тактика е конфиденциален документ.

В събота ръководителят на военния комитет на НАТО, въздушен маршал Стюарт Пийч, разкри някои от наредбите на тактиката по време на своята тирада на среща в Словения, където бе разисквано възпирането и защитата в евроатлантическия район, както и концепцията за водене на война.

" Тази година за първи път от 1967 година подписахме новата военна тактика на НАТО. Това поддържа трите съществени задания на Алианса - групова защита, ръководство на рецесии и взаимна сигурност ", сподели той. Записът на речта му бе пуснат от пресслужбата на Алианса.

" Концепцията за въздържане и защита, основана на тази тактика, ще помогне да се възнамеряват и дефинират посоките, да се засилят силите и да се изследва методът ни към бъдещи закани на съюза в евроатлантическия район ", сподели Пийч.

Според него създадените концепции също ще разрешат " да се приоритизират опциите, да се развият сили и опити за справяне с многоизмерни и друго основани провокации ".

" Това ще разреши на НАТО да поддържа военното си предимство над съперници, евентуални или действителни, ще ни разреши да продължим да изпълняваме главните си задания ", добави той.

Военният комитет на НАТО е висшият боен орган на алианса, той дава отговор за препоръките на главния политически управителен орган - Северноатлантическия съвет, както и Групата за нуклеарно обмисляне. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР